Janne Giraffer

Vilken underbar helg vi haft. Vi jobbade på lite under lördagen. Helena målade maskinrumstaket och Tjoppe reglade akterväggen i maskinrummet och fixade dit den sista skivan. När vi tyckte vi var klara för dagen så promenerade vi hem.

Nu är det så att det finns en trevlig liten restaurang på våran väg hem. Och så här på sommarn så har krögaren fixat till uteserveringen så man sitter längs kajen med utsikt över Nissan, Najaden och slottet. När vi kom gående förbi på lördagkvällen på hemväg så gjorde vi ett stop för en vätskekontroll. Otroligt mysig, detta kan bli en trevlig ovana..

Efter ett glas gick vi hem och lagade lite god mat, en god fläskgryta med ris och ett glas rött till. Trötta som vi var efter en hel dag ute så somnade vi redan vid tio-blecket. Vaknade på morgonen utvilade och vi låg och drog oss lite extra. Därefter gick vi upp och fixade en typiskt söndagfrukost. Helena stekte på ägg. Ett ägg innehöll dubbla gulor.

Med dubbla solar på ägget så kunde det inte bli något annat än en riktigt bra dag.

Ägg och bacon på en rostad brödskiva med stekta tomater och vita bönor.

Efter den delikata frukosten så tog vi en promenad ner till båten. Vi hade ingen bil hemma och fick gå, bilen stod kvar på kajen med tanke på vår vätskekontroll kvällen innan. När vi gick över slottsbron så hörde vi någon spela säckpipa. Vi tänkte att nu fasen har vi vaknat upp i England. Men icke, nog stod där en snubbe med en säckpipa på andra sidan Nissan. Kameran fiskades upp för att föreviga den musikaliske mannen.

Han saknade dock kjol, så frågan var om han var äkta. Fast det lät bra.

Väl vid båten så hoppade vi i bilen för att inhandla bland annat en bänkskiva. Vi hittade en fin i lämplig storlek.

Och förutom bänkskivan så sålde de sådana där goda chokladgrodor med cremefyllning. Vi köpte två stycken som vi la på kassabandet. Nu var det så att dessa grodor var väldigt levnadsglada och ville idga umgänge på kassabandet. Så när tjejen i kassan tryckte på kassabandet så kom de åkandes i en intim pose. Humoristisk som hon var så utbrast hon till Helena: 

– Snuskfia där!

Som vi skrattade.

Efter det trevliga besöket så åkte vi till båten. Och på vägen dit så åkte vi bakom en smutsig bil som inte ville bli ren.

Ja inte tänkte då vi tvätta bilen iallafall, vi har ju en hel båt att bygga på.

Det var egentligen först nu som vi kunde börja bygga på båten, klockan hade just passerad lunchtid. Helena målade taket en andra gång nere i maskinrummet och Tjoppe gav sig på intrumentbrädan.

När Helena var klar med andra styrkningen så hade hon fullt med vita prickar från färgen i ansiktet. Tjoppe hjälpte till att ta bort fräknarna.. Man kan säga att han tog i med hårdhandskarna.

Fri från prickar så inspekterades styrhytten och dess nya instrumentbräda.

Vi blir riktigt glada när resultaten blir som vi tänkt. I skivan ska snart diverse reglage och mätare rymmas.

Som vanligt så blev vi hungriga och vi tände på grillen.  Färsk grillad rödspätta med klyftpotatis och en god chilisås till.

Gott gott och när vi satt där och åt så kom det förbi ett trevligt par och vi pratade lite. De sa att vår båt ser ut som Noaks ark med dess överbyggnad. Och det tycker vi också. Helena fick då en snilleidé. Giraffen hon pratat om tidigare, den som sticker upp ur taket på Noaks ark borde ju finnas på riktigt. Genast satte hon fart och fixade en mall.

Sen sågades den ur i plywood som Helena sen målade.

Lite detaljer, så fick vår giraff stå och torka

Medan vår giraff var på torken så fortsatte vi med annat. Gasreglaget sattes på plats.

Nu kan vi köra framåt och bakåt.

Helena var i maskinrummet och gjorde rent efter allt snickrande och målande. Det hade blivit rätt så smutsigt i maskinrummet. Men motorn blev som ny igen efter att dammsugaren gjort sitt.

Nu har vi flyt som korken sa!

Och så blev vi fikasugna, eller om det var det soliga vädret som vi ville ut i. Det var en underbar himmel, klarblå och ganska varmt i solen.

Vi kämpade på tappert med julens sista pepparkakor. En gubbe och gumma var.

DU OCH JAG!

Vi plockade därefter bort fettbehållarna som man använder när man ska fetta lagrena i propelleraxeln. Dessa ska fixas till och sättas upp på ny plats.

Innan vi åkte hem så väntade vår giraff på oss.

– Den måste ha ett namn, sa Tjoppe

– Den heter Janne, svarade Helena

– Janne??

– Ja, Janne Giraffer. Han som håller tungan i rätt mun.

Och efter dopet så hoppade Tjoppe upp på taket med vår Janne.

Janne på plats. Vi skrattade gott, det blev ju riktigt bra.

Vi hoppas vår giraff ska glädje andra också som passerar vår Noaks Ark..

Innan vi for hem så åkte vi runt på andra sidan Nissan för att se hur Janne såg ut från det hållet. Nu vaktar han vår båt och vi åkte glada hem för lite mat och vila.

Tro, hopp och Kärlek!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s