Pepparkaka åt pippi

Det är skönt med långhelg, vi får vara mer tillsammans och vi hinner med båten lite extra. Så här skulle alla veckor se ut, arbete måndag till onsdag och resten helg. Men vi arbetade faktiskt båda på fredagen också, men kunde båda sluta i skaplig tid, så den kändes inte riktigt som en arbetsdag.

Det är skönt att hinna vara hemma också, och vi känner att vi bor väldigt bra nu. En häftig utsikt har vi också, vad sägs om denna klängväxtbeklädda vägg mot den blå himlen.  Så denna utsikt har vi åt ena hållet när vi sitter och äter frukost på vår terass.

På båten går det framåt. Runt skorstenensöppningen har vi plastat nu..

Att vi behövt plasta i denna läge är för att vi ska kunna skruva dit det stora skorstensröret som går på utsidan om styrhytten. Hela styrhytten ska såsmåningom plastas och målas vitt. Men det hinner vi inte i detta läge och vi koncentrerar oss på att få igång båten med motor, el och styrning med mera. Och ska motorn kunna gå, då måste avgaserna kunna ledas ut.

Efter plastningen så skar vi ut "fönstret" och sen svetsade vi till en liten skada på skorstenen innan vi skruvade fast hela paketet.

Så här ser det ut nu inne från maskinrummet. Vad det lider ska resten av avgasröret kopplas ihop med skorstenen, det ligger färdigt på däck och väntar på att få komma på plats.

Därefter gick vi lös på maskinrumstaket. Innertaket kom på plats.

Nästa steg blir att måla taket och att få dit en skiva på kortsidan.

Sen satte hungern till. Vilken tur att vi har vårt kylskåp. Det blev sedvanlig grillning på kajen och vi hade otroligt mysigt.

Grillad fläskkarré med bröd och grönsaker. Och sparvarna fick också lunch, ett par pepparkakor som vi slängde åt dem..

I aktern har vi fixat till tröskeln ner till maskinrummet. Det ska bli två dörrar här, den till vänster ska gå till toaletten och den till höger ska gå ner till maskinrummet. Men tidigare var här bara två luckor, som dessutom var i olika höjd. Det ser ju lite roligare ut att ha dörrarna i samma höjd och därför bygger vi upp tröskeln så den kommer i golvhöjd.

Innan vi åkte hem så satte vi oss på båten och begrunnade vårt arbete och pratade om färdiga resultatet. Vi två vet ju hur bra och snyggt det kommer att bli men det är nog svårt att se och förstå som åskadare. Bara den dagen styrhytt och maskinrum är klara så kommer båten se ut som en båt, snygg och fin. Vi hoppas vara där innan året är slut..

På böljan den blå!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s