Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans dag har förflutit. Det blev en mycket trevlig tillställning måste vi säga. Sedvanligt då det inföll på en lördag så arbetade Helena några timmar och därefter blev det en mycket trevlig fikastund på ett av stadens bättre konditorier med ett av barnen. Där inmundigades det bakelser på längden och tvären.

Medan Helena hade arbetat så ägnade sig Tjoppe åt durk-bygge. I verkstan håller han nu på med durkarna och de börjar sakta ta form.

Verkstan vår är en trevlig sådan, som vi delar med en annan hyresgäst. Passar ändamålet och plånboken. Lokalen ligger nära vår båt vilket är ett plus och där fixar vi nu medan radion skrålar P1 (kanske inte så mycket skrålande då faktiskt) och det är riktigt trivsamt. Med båtbyggandet har vi kommit så långt att man kan kalla det just för byggande (förut var det mer båtrivande). Och bygger man behöver man maskiner. Vi passade på under januari-rean att skaffa det vi fortfarande saknade i maskinväg och nu kan vi tuta och köra (det vill säga bygga) för fullt.

Efter fikat så åkte vi och låste och släckte i verkstan och kollade till båten för att på allvar ta i tu med hjärtedagen. Därefter åkte vi hem och passerade affären först för att inhandla en baguette och aioli (en del anar nog vad som är på gång..). När vi handlat och skulle ut ur affären så sprang vi på tre glada killar i övre tonåren. En av killarna satt på ett sånt där åkdon som står i entréer till affärer. Det kan vara en elefant, eller en motorcykel eller en häst och så stoppar man i 5 kronor så får man åka en stund. Just detta åkdon var en bil, en ganska klassisk modell fast ganska liten förstås för denne långe yngling. Benen räckte ända ner i backen (på utsidan av bilen) och han täckte det mesta med rumpan utom ratten och motorhuven. Och när vi kom glatt gåendes med vår baguette utbrister killen på bilen;
 
-HEJ. VILL NI HA SKJUTS? JAG KÖR SVART-TAXI. Vi stannade till och frågade om han var dyr. -500 SPÄNN TILL HALMSTAD. Det tyckte vi var lite dyrt och så pekade vi på hans lilla skylt bredvid ratten och sa; -Men det står ju att det bara kostar 5 kronor, hur kan du ta 500 kronor då?! Killen var blixtsnabb i repliken. -Men det priset är ju bara fram till entrédörren (som någon sorts framkörningsavgift då). -Äsch, sa vi till killen, vi tar traktorn istället. Så gick vi.

Notera att killarna var i ÖVRE tonåren. De var faktiskt mycket roliga och inte minst vågade. Nu vet vi ju inte om de fick någon körning så vi funderade inte ens på att anmäla killarna för att köra svart och till råga på allt säkert utan körkort.

När vi kom hem så var inte klockan så mycket. Vi ägnade resten av dagen åt nöjen, vi spelade kort och så tittade vi på Robban Broberg på datorn. En fantastisk man på att svänga med orden, full av energi och glädje. Har ni inte sett hans "öken" så har ni missat något (finns på you tube). Därefter hände det..

FÄRSKA HAVSKRÄFTER OCH RÄKOR MED AIOLI OCH BRÖD OCH ETT GOTT GLAS VITT VIN (eller två).

Vi satt länge och åt och åt och drack och vi tittade på trevlig tv om tre engelsmän i en båt som tog sig runt på kanalerna i england. Något som vi för övrigt pratat om själva att göra någon gång, fast då hyra en sådan där klassisk engelsk kanalbåt som är färgglad och där man har krukor med pelargoner på däck. För den som inte vet så är England täckt av kanaler och när de möts (kanalkorningarna) så kallas dessa platser för Junction. Det är därför många ortsnamn och platser bär ordet Junction.

Mycket nöjda med dagen så somnade vi förhållandevis tidigt. Söndag blir en byggardag för oss båda. Båtbyggardag.

Adjöss – ses till sjöss!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s