Hoppet

Äntligen så fanns det en lucka i schemat för Helenas del så vi tillsammans kunde vika en hel dag åt båten. Vi började med att ta en liten sovmorgon. Därefter blev det en utsökt frukost i trädgården. Rutig duk och en smörgås laddad med stekt ägg, bacon och stekt potatis. Te och juice att dricka.

En riktig sjömansfrukost!

När frukosten var avklarad så städade vi hemmet vilket kom väl på sin plats. Dagarna har varit många och långa och vi har inte varit lata. Men hemmet har hamnat lite långt ner på prioriteringslistan. Städpatrullen åkte efter sitt röj in till båten där vi fortsatte arbetet med att slipa tankarna och så plockade vi bort de dåliga delarna i skrovet på styrbordssidan.

Härligt, nu var sista biten borta och vi har gått över hela skrovet. Ständigt underhåll väntas så klart, men inga stora ingrepp om man sköter om sitt flytetyg.

Idag var det sista dagen vi kunde ligga kvar på vår provisoriska plats. Alla våra båtgrannar hade tidigare under veckan gått tillbaka till deras egentliga kajplatser så vi var ensamma kvar vid gamla varvet. Vi gick bort och kollade läget på andra sidan och såg till vår besvikelse att hela kajen var full med båtar, inklusive vår kajplats. Efter lite diskussion så fick vi information om att två fiskebåtar skulle ge sig av på tidiga kvällen så det var bara till att vänta in att vår plats blev ledig.

Och vad gör man när man väntar. Jo man får försöka ha roligt. Helena testade en stor fender. Och då på ett litet annat användningsområde. Hopp hopp och hej vad det går…

..och vilken bra lek att ha på lut när mormor Helena ska leka med Emilia. Då kan vi ha en varsin att studsa på.

Efter hoppningen gick vi och åt en pizza med kompis Evald som bjöd. Tack, tack..och vilka fantastiskt goda pizzor sen:).

Mätta och nöjda så åkte vi bort till vår båt och sen körde vi den tillbaka.

Det var en underbar fin och varm kväll. Och kapten Norberg la till snyggt och prydligt vid vår kajplats men nu har vi aktern vänd uppströms för att vi ska måla skrovet. Men det blir en annan dag.

Alle man på däck!

Tjoppe och Helena

2 reaktioner på ”Hoppet

  1. hej emilia. jo mormor har en stor boll man kan hoppa på. Men du behöver nog en mindre för den här är för stor för dig. Om du inte har någon så ska mormor köpa en till dig. Så kan vi leka tillsammans.

    puss mormor

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s