To do

Nu närmaste dagarna så kommer det mestadels bli arbete med båten i form av att ringa och fixa saker. Det är ännu inte klart vem och hur vi tar upp båten, vi väntar in offerter från olika företag. Vi hoppas kunna ha detta klart senast i början av nästa vecka. Vi kommer även att lägga ner en hel del administrativt jobb då företaget nu är färdigbildat. Det är inte annat än att man känner sig stolt och glad när man läser registreringsbeviset från bolagsverket.

I helgen ska vi se till att komma igång med bokföringsprogrammet och sen behöver vi kontakta skatteverket för att göra en skatte- och avgiftsanmälan så vi kommer igång med moms med mera. Mycket att tänka på men samtidigt vansinnigt roligt. Att ha ett företag är som att ha ett skötebarn. Och är en trygghet att ha varit egen företagare tidigare, även om man inte har allt dagsfärskt i minnet.

Och för nya läsare på bloggen kan vi berätta hur valet föll på namnet Gamla Vänners Skepp AB. Då vi är gamla vänner sedan barnsben så ville vi gärna knyta an detta i vårt bolagsnamn på något sätt. Och gamla vänner är ju old friendship på engelska. Men förutom att vi är gamla vänner så har vi ett skepp tillsammans, old friends ship, alltså: gamla vänners skepp. Lite språkfyndigt tycker vi själva. Sen hoppas vi att alla våra gamla vänner ska känna sig välkomna på vårt skepp. Ror vi detta i hamn så kan vi lova att vi känner oss stolta att ha klarat denna långa resa trots att hon sjönk till botten. Och båtens historia kan vara något vi kan dra nytta av i vår marknadsföring i framtiden.

Inget ont som inte har något gott med sig.

Full fart framåt!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s