Ett litet eget boende

Det känns lite overkligt att det är påsk. Våra dagar ser så otroligt annorlunda ut nu, än vad de gjort på flera år. Fortsatt kämpar vi med att försöka anpassa oss efter vår nya livssituation. På något vis lyckas vi lösa saker vart eftersom. Mest tack vare familj och vänner…

För några dagar sedan lyckades vi flytta ut från hotellet. Det fyllde sin funktion ett tag. Förvisso var det ett dyrt boende, men där kunde vi ta emot barnen och vi kunde få bli lite bortskämda i väntan på att ha någonstans att bo. Likt många andra seglare som ger sig av på en längre seglats, har vi under tiden vi varit iväg inte stått med en tom lägenhet som tickat pengar. Och att som nu, från ena dagen till nästa – finna någonstans att bo, är inte det lättaste. Men snudd på osannolikt, via kontakter och medmänsklig hyresvärd, har det löst sig fort. Sedan några dagar tillbaka bor vi i en söt liten lägenhet som inte dränerar oss ekonomiskt. Ett äldre lummigt område centralt i Halmstad, med fruktträdgårdar och låga tvåvåningshus. Som en villagata, nästan mitt i stan. Från bostaden har vi nära till sjukhuset och i stan bor även två av barnen. Till dem har vi så pass nära, att vi ser bort till ena huset där en son bor. Det tar bara två minuter att gå.

Under påsken har vi fått ett litet andrum, utan undersökningar, provtagningar och läkarbesök. Det har varit intensivt. Kommer fortsatt vara. Vi är lite förtegna om sjukdomsförloppet, vi behöver få vara privata kring detta. Vi kan dock inte nog bekräfta hur mycket vi uppskattar allas omtänksamhet. Det betyder fantastiskt mycket. Så ifall vi inte responderar, beror det på att vi inte riktigt orkar med. Vi uppskattar att ni hör av er i stort och smått, det får ni gärna fortsätta göra. Så ni vet. Tack!

Vi har ännu inte varit i kontakt med mäklaren som håller i försäljningen av Wilma. Vi har som plan att stämma av i slutet på nästa vecka. Därför har vi inget vi kan rapportera kring båten.

Ha en fin påsk och hoppas ni har lika fint väder som vi har här i Halmstad. Här blommor krokus, scilla och påskliljor. Och utanför vårt köksfönster håller en forsythia på att slå ut i blom. Vi har även en liten koltrast som hoppar runt i gräset. Nu när vi inte längre kan upptäcka världen stort, får vi göra det i det ”småa”.

Glad Påsk!

6 reaktioner på ”Ett litet eget boende

 1. Hoppas ni får en fin påsk i allt det jobbiga. O så fint att ni har nära till nära o kära. Det betyder mycket. Kramar till er båda från ett vårligt Limhamn. Susanne

  Gilla

 2. Coucou, ici en Grèce Pâques se fait le 16 avril ! Nous avons aussi du beau temps, des fleurs et la migration des oiseaux ici a mesolongi qui a commencée. Nous finissons les travaux sur le bateau et partirons à la fin du mois. Nous resterons encore en Grèce,il y a tellement de choses à voir encore ! On vous souhaite de bonnes fêtes de Pâques, entourés de ceux que vous aimez. De gros bisous à vous deux 😄🤪😘💐🌻🪻🍀

  Gilla

  • Hé, ça sonne merveilleux avec la Grèce. Nous y sommes restés trois ans et nous n’avons toujours pas eu le temps de voir tout ce que le pays a à offrir. J’espère que vous passerez de bonnes Pâques. Bisous ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s