Knäckt var det här!

Amora, Lissabon, Portugal.

Det finns väl inte så mycket att rapportera om egentligen, annat än att Kapten fått besöksförbud. Vi pratar om det främre stuvutrymmet, det vi kallar helveteshålet. I ett obevakat ögonblick kröp Kapten in där för att måla – och på vägen ut ur hålet lyckades han knäcka ett par revben…

Det var inte första gången det hände. Nu får Kapten göra mer stilla saker ett tag framöver, som att sy. Framför allt får han inte skratta, hosta eller nysa. Målningen av helveteshålet har Styrman fått ta över (för hennes lekamen är i jämförelse med Kaptens hydda, lekande lätt). Läckaget vi hade vid reservankarets fäste, är nu tätat och kvar är bara en sista handpåläggning tills vi åter kan ta ankarboxen i bruk. Och möglet vi fick på våra jackor till följd av den fuktiga miljön (delvis beroende på allt regn som fallit denna vinter) har nu tvättats upp. Vi har även vaskat överlevnadsoverallerna och de ska nu åter-impregneras.

På tal om ”lekande lätt” har vi gjort slag i saken och börjat äta mer nyttigt (ännu nyttigare skulle man kunna säga). Framför allt överäter vi inte och vi rör oss mer. Så bli inte förvånad om du upplever att Kapten blivit smalare. Kapten vill mena att han sannolikt inte hade knäckt några revben om han fortfarande varit rund och sfärisk. Styrman å sin sida tänker att om så vore fallet, hade han sannolikt inte kommit in i hålet över huvud taget. Och om han mot förmodan hade lyckats tagit sig in, hade han med största sannolikhet inte kommit ut därifrån. Medan vi träter om saken, fortsätter revben att läkas och göromålen att göras…

En något avsmalnad Kapten Betong poserar med knäckta revben…

Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s