Besöksvecka

Gibraltar/La Linea, Spanien.

-Mormor, kan jag komma och hälsa på dig?

Ja tänk att barnbarnet blivit så stor att hon kan resa själv – och strax därpå landade hon med sin kompis på Malaga Airport. I vanliga fall är det enormt svårt att tajma in besök från familj och vänner, särskilt under sommarmånaderna då vi ständigt förflyttar oss. Framför allt ligger vi av kostnadsskäl sällan i marinor den här tiden på året. Men turligt nog gjorde vi det denna gång eftersom vi väntar på ett segel från Hongkong. Och plötsligt hade två matroser mönstrat på och vi var fyra personer ombord…

Under veckan tjejerna var hos oss passade vi på att göra en utflykt upp på Gibraltarklippan. Aporna och St Michaels-grottan och såklart den bedårande utsikten mot Afrika. Vi tog linbanan upp vilket var ett äventyr i sig. En annan dag utforskade vi själva Gibraltar med engelsk frukost och fönstershopping. Eftersom vi ligger på den spanska sidan med Wilma går det nästan inte att ta någonting alls med sig över gränsen. Några dagar tidigare höll vi på att åka dit för smuggling av ett paket bacon. Jo, sådana är reglerna…

Vistelseveckan avslutades med att vi åkte till Estepona, till vännerna som varit våra paketmottagare under året. För fyra år sedan seglade vi tillsammans, båtarna S/Y Goodvibes och Wilma – sida vid sida. Nu har kompisarna flyttat i land och helt underbart bor de ute på bondvischan med swimmingpool och en stor trädgård med avokadoträd, fikon, bananplantor, mango, granatäpple, mandariner, citroner, apelsiner och cherimoya. Gaaah! Mycket får man när man lever fri på en köl som vi gör. Men inte allt och definitivt går det inte att segla runt med avokadoträd. Det är synd.

När tjejerna på söndagen klivit på planet till Sverige och vi fått skjuts tillbaka till båten, blev allt som vanligt igen. Nästan, vill säga. För med oss hade vi fått en hel kasse med avokadofrukt. Och borta var alla högar med skor, ungdomligt fnitter och rader av badlakan på tork som vi hunnit vänja oss vid. Inga matroser, bara Kapten och Styrman och en massa avokado. Veckan hade varit enormt rolig, men intensiv.

Sedan dess har vi röjt ombord och tvättat. Och i väntan på seglet och fortsatt segling har vi lite tekniska saker att ta itu med. Det kommer nästa inlägg att handla om.

Skepp o Hoj!

Kapten och våra två matroser blickar bort mot Wilma…
Linbanan bjöd på en svindlande utsikt…
Kan man förtöja Wilma i den här undrar Kapten, 300 meter över havet…
En trött apa…
St Michaels Cave bjöd på mystik och ljusshow…
Slappa och sköna dagar hos vännerna…
När det blev för varmt hoppade vi i poolen…
På utflykt i Estepona…
Genom Esteponas gränder och till ett café för en paus…
Vännernas fruktträdgård ligger i en slänt…
Styrman är uppe i avokadoträdet…
Mmm…inget smakar väl så gott som grillat…
Our very good friends! Thank you Jon and Margriet for your generosity and all the help with the packages…
En hel skål full med avokado…(synd att man inte kan ha avokadoträd på båt…)

Over and Out

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s