Det var färdigt nu…

Gibraltar/La Linea, Spanien

Ja, helt slut och det var knappt att de höll. Vi pratar om Wilmas segel, hennes röda trasor som prytt riggen sedan 80-talet. I lång och trogen tjänst har de hängt med, tills nu…

De liksom sa upp sig alla inom loppet av några månader, segelduken höll inte längre ihop. Först bytte vi storseglet, det var i Thessaloniki förrförra vintern (Lundh Sails). Näst på tur stod det inre förseglet. Det gick sönder i fjol när vi höll på att segla oss ut ur Grekland. Lösningen den gången fick bli lite spetsfundig. Seglet beställdes hos en grek, som lät danska Elvström sy upp det. Som i sin tur skickade seglet till våra vänner i Spanien. Saken var bara den att när seglet väl levererades, var vi ännu inte på plats. Därför har årets plan varit att segla ikapp vårt segel, vilket vi har nu.

På väg mot Spanien, ungefär halvvägs, gick även det tredje seglet sönder. Det yttre förseglet, klyvaren. Trots lagningar har seglet fortsatt att gå sönder och vi behövde därför finna en snabb lösning. Vilket inte var så lätt då samtliga segelmakare har mycket att göra den här tiden på året. Lösningen fick bli Hongkong, vilket kan låta lite nervkittlande. Men vi har god erfarenhet av att låta kineserna sy segel, Wilmas gamla kom därifrån och de höll i vart fall i närmare 40 år. Vi kommer därför stanna här tills vi fått seglet från Hongkong levererat. Som en slags halvleks-vila mitt i seglingssäsongen.

Av de paket och försändelser som våra vänner här tagit hand om, innehöll det ena det segel som dansken sytt upp. Glädjen var minsann stor när vi äntligen fick testa det. Alla måtten stämde och seglet är synnerligen välgjort. Tack tack, Elvstrom Sails. ”Mange tak”.

Ett annat paket innehöll köksluckor. De gamla (från IKEA minsann) var slitna efter tufft liv på havet. Bekymret var bara att Ikea ändrat sina standardmått så återigen behövde vi hitta en lösning utanför boxen. Vilket visade sig finnas inom familjen. Det är Kapten Betongs yngre bror som snidat de nya luckorna som är gjorda av massiv ek. Vi är galet nöjda, vilket lyft för Wilma! Styrman övervägde för att tag att börja sova på durken i kabyssen, bara för att få vakna på morgonen intill sina snygga nya köksluckor.

Bildtext; Wilmas nya snygga kök!

Extra kul är det att Wilma (som är familjebyggd) har köksluckor som är tillverkade inom familjen. Tusen tack Adam för de supersnygga luckorna, vilket mästerligt arbete och vi är så nöjda att vi bockar ödmjukast så vi slår pannorna i knäskålarna. TACK!

Så vad tycks gott folk, visst blir hon fin vår gamla betongbåt. Med nya segel och en uppfräschning av köket. Men tro nu inte att vi enkom kom hit till trakterna av Gibraltar för att fixa segel och kök. Mer på agendan väntar men vad får ni veta inom sinom tid…

Skepp o Hoj!

Köksbyte pågår och Kapten fräser nya spår för gångjärnen. De gamla luckorna utgör mall…
De grå köksluckorna från IKEA var slitna…

Styrman är kär…i sitt kök!

Material och design har vi kunnat önska själva men det mästerliga jobbet har Kaptens yngre bror gjort!
”Open” eller ”Locked” beror på om vi seglar eller inte…
Det är viktigt att trivas ombord!
Inte som ditt kök…
Våra trevliga båtgrannar på S/Y Victoria fångade oss när vi hissade vårt nya inre försegel…

Over and Out

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s