Ett kort stopp i paradiset

Cala Tuent, Mallorca, Spanien

Nu har vi förflyttat oss en bit, från västra sidan av Mallorca till den nordliga. Platsen är en mindre vik där en handfull båtar får plats att ankra. Vi var här för fyra år sedan och stället är ett smärre paradis…

Vore det inte för ett par hus i slänten som avslöjar att det går en liten väg någonstans, hade man trott att Cala Tuent vore helt avskuret från civilisationen. Färgen på vattnet i viken är inte den ljusare blå-turkosa man ofta ser i Medelhavets vikar, utan här råder en djup och intensiv blå ton som för tankarna till blålera. Eller kanske till badhuset. Havsbotten i viken består av idel sand och det är lätt att få fäste med ankaret.

Vi tror inte vi blir kvar så länge för vi ligger helt exponerade mot norr. Men så länge vi är här, roar vi oss med sol och bad samt förbereder oss inför kommande seglatser. Med lite snurriga vindar runt denna turistmagnet till ö som Mallorca är, har vi lite svårt att finna bra väderfönster och osäkerheten är därför stor kring vart och när vi seglar härnäst. Vi får se vart vi hamnar…

Skepp o Hoj!

Inseglingen till Cala Tuent, bakom denna klippa gömmer sig en ankarvik…

Är han i badhuset??? Nej, detta är havet…

Solnedgången skäms inte för sig…

De det varma havet och de höga bergen skapar kondens och mystiken lägger sig över våra master…

Over and Out

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s