SO LONG!

Så många gånger som vi loggat upp oss för att se om det kommit någon ny uppdatering på vädersajten. Och varje gång insett att det inte finns något vidare väder att segla på. Förrän nu. Ett riktigt bra väderfönster ser vi komma måndag och tisdag. På sträckan utlovas sydostliga vindar med vindbyar mellan 8 och 15 meter per sekund (ca 15-30 knots). Våghöjden aldrig mer än 1,8 meter med en intervall på 5 sekunder. Vilket är helt ok när vi har svallen med oss (men det blir lite bumpigt). Ingen åska och ingen nederbörd och en nattemperatur på 14 grader. Nu ska vi väl inte ha sådan otur att prognosen så snart inpå hinner ändra sig till något som inte fungerar…

Glada likt kossor som väntar på grönbete, blev det full fart på oss. Sista matinköpet – check! Köpa bensin till utombordaren – check! Byta solskyddet ovanför sittbrunnen (till det blå vi använder när vi seglar) – check! Provköra motorn och kolla oljan – check! Plocka fram seglingsoverallerna – check! Ta fram och koppla in plottern – check! Stuva cyklar och jollen på däck – check! Betala sista hamnhyran – check!

Vi har även hunnit med att säga farväl till vännerna och avslutningsvis tagit en varm lång och skön dusch. Idag påbörjade vi utklareringen och vi fortsätter med den i morgon. Vi har dels att få loss vår drönare som ligger inlåst hos tulltjänstemannen. Lyckas vi med detta kommer vi därefter kasta loss och förklara tjugohundratjugotvå års seglingssäsong påbörjad! Om vi längtar!?? Ja vad säger man, klart som korvspad.

Så intressant blir att se om nästa inlägg skrivs i någon liten ankarvik i Italien eller om vi ännu är kvar i Tunisien. Time will show! Så tills then…SO LONG! BYE BYE! TATA! CIAO! Nu drar vi!!!!

Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s