Bye Bye Sweden

(…nu far vi all världens väg…)
 
Halmstad, Halland, Sverige
 
Om gudarna vill och pandemin tillåter så lämnar vi Sverige i morgon. Nu har vi farit kors och tvärs och hälsat på barn, barnbarn, övrig familj och vänner. Vi har flyttat förråd och varit på bröllop och 50-års kalas. Vi vill såklart tacka alla som öppnat
sina dörrar och matat oss med god efterlängtad svensk mat och gett oss sköna sängar. Vi bockar så djupt att vi slår pannorna i knäskålarna. Även tack till er som lånat ut sina bilar och inte minst tusen tack ”ros-mamman” som hållit oss med stuga invid
östra stranden i Halmstad. Puss på dig, rosen! Tack alla som på olika sätt mött upp och förgyllt vår tid hemma i Sverige. Även hej alla ni som vi kort hunnit snacka med, över staket, häckar och kassadiskar. Tack Feta Greta (som gör världens godaste
hamburgare). Tack för fina kläder vi fått! Tack tack tack! 
 
Likt varje gång vi varit hemma, har vi inte hunnit med alla. Vi ville mer men en förkylning (som inte var covid) och logistiken spräckte schemat. Nu lyfter vi och förhoppningsvis släpps vi in i Grekland. Men man vet aldrig i dessa tider. Sen är tanken
att vi inom kort kastar loss. Först kommer vi starta upp båten avseende ström och vatten. Sen sätter vi på kyl och frys. Därefter bunkrar vi en massa mat. När vi sen kapar förtöjningarna är det för nya spännande destinationer. Vart, får den som lever
veta! Så häng med!!!
 
 
Ett par bilder från några av eventen hemma i Sverige…
 
I Skåne var vi på 50-års kalas med bonde-tema. Notera pippi-jäveln på Kaptens arm, den bar Kapten med sig under hela kvällen. Pippin var en törstig fågel kan vi berätta. Efteråt var vi ganska trötta och vi kände då tydligt, att bönder vill vi inte fortsätta vara. Det blev ingen stuga inköpt, trots att vi var spekulanter på ett par. Så vi fortsätter vara sjömän ett tag till… (obs, prillan under läpparna är laktritsgodis)
 
Seglarvännerna på S/Y Sally hittade vi i Ljungskile. Det blev ett kärt återseende för senast vi sågs var i Grekland. Det blev såklart mycket snack om båtar och segling och många skratt över en skål skaldjur. Tack tack!
 
Styrman Pimpsten hittar formen! Jodå…ibland åker festblåsan och sminket på! 
 
 Vi for land o rike runt, detta är Trosa!
 
Alla sju barnen och de tretton barnbarn har vi nu träffat, sååå kul. Hos en son blev vi bjudna på rumänska kåldolmar. Supergott!
 
 En glass i Lysekil och nu är alla våra tillhörigheter samlade på ett och samma ställe. Kanske blir det här vi slår ner våra bopålar när vi kommer hem. Är det någon som har en mycket billig stuga till salu, så hör av er! Vi önskar oss något litet och slitet, ett rejält renoveringsobjekt så prislappen landar rätt i vår tunna plånbok (vi känner några rätt händiga personer!)
 
Östra Stranden i Halmstad. Att ha hela havet strax utanför stugan har varit en ynnest. Helt klart har det stillat vår ständiga längtan efter det stora blå… 
 
Hejdå, nu far vi iväg på nya äventyr! 
 
Skepp o Hoj!
 

4 reaktioner på ”Bye Bye Sweden

  1. Nu saknar jag ju er görmycke 💞💞💞🥰🥰🥰 Fick ni något besked öh..🤭😁 Nu e inte skruvitrymmet stort och vem som skriver får ni gissa 😘🤗😍😍😍

    Gilla

  2. Gomorron 🤗🤗🤗🤗 Skall träffa grannen idag och se vad för info man kan få 🥰
    Var nu rädda om Er och ta det vackert och ”seg gla ut” 😉😉😉
    Puss o kram på er 😘🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s