Svårplanerat

(…när ryktena florerar…)
 
Kalamaria, Thessaloniki, Grekland
 
Vi sover ännu i salongen och varför kan man ju undra, har vi inte målat klart än?! Tja, det ena leder lätt till det andra. Dels kommer vi bygga bokhyllor till sovhytten, tidigare har vi haft något halvhjärtat till litteraturen och dagens första kopp te. Dessutom huserar Kapten runt det nya ankarspelet i aktern, framför allt kring eldragningen (som nu i princip är klar). Under veckan som gått har Kapten mer eller mindre bott i det aktre helveteshålet och i samband med det, tömde vi utrymmet. Med andra ord blev det mer prylar inne i båten. De flesta tingen ska tillbaka i hålet, men det vi dömer ut kommer vi antingen slänga eller ge bort. Nästa steg är att ordna en batterilåda lagom stor för två blybatterier (vars uppgift blir att driva det aktre ankarspelet). Batterilådan kommer placeras under Kaptens binge, nere vid fotändan. Ja, all denna röra har resulterat i att vi fått skjuta upp återflytten till sovhytten.

 Genom kontakter lyckades vi i veckan beställa en stor plywoodskiva och den väntar nu på oss i en container här i hamnen. Den väggfasta bokhyllan kommer vi måla i samma olivgröna kulört som väggarna har vi tänkt. Av plywood bygger vi även batterilådan. Hur långt vi hinner beror på när vi får börja segla. Eventuellt avbryter vi. Men sannolikt råder seglingsförbudet så länge att både bokhyllor och batterilåda hinner se dagens ljus innan vi kastar loss. Helt klart är det bättre att sysselsätta sig med arbete, än att gå runt och vänta.

 Styrman har börjat bunkra upp skafferiet. Vi tänker här lite i två banor. Helst önskar vi få börja segla som vanligt. På så vis att vi fritt kommer få röra oss emellan och utforska öarna. Men om restriktionerna fortgår längre än vi har lust och ork att vänta, då begär vi att få segla ut ur Grekland på transit. Oavsett scenario, räknar vi med att stanna vid mer folktomma platser. Blir det att segla på transit, räknar vi inte med att handla mat förrän vi kommer till Italien. Även om Grekland påannonserat att landet kommer öppna i mitten på maj, lät det mer tveksamt när vi i lördags frågade Port Police. Det låter nu som charterbåtarna kommer få börja röra sig före oss andra, för att dessa ska få chans att nå sina sommarhamnar och förbereda sig inför turisterna dyker upp. Men egentligen vet ingen, det surras mest. En annan sak det surras kring, är att vi som seglar (som inte är vaccinerade) måste ta två coronatester i veckan (på samma vis som skoleleverna måste göra). Blir detta fallet kommer vi segla ut ur Grekland fortast snarast. Vi inser att det är rykten (och att vi med tiden får våra frågetecken uträtade) men oavsett – vi räknar med strul.

 Ja detta var en liten lägesrapport. Vi återkommer när det finns mer att rapportera.

 Skepp o Hoj!

4 reaktioner på ”Svårplanerat

  1. Hej på er ❤️❤️❤️
    Ja, en aning trist är det …… vi väntar såååå påsprutan så man kan få röra sig lite mer…..Här blir det Lysekil-Gåseberg-Lysekiloch en avstickare till Coop Lysekil nån gång i veckan 🤭🥂 Vi mår iaf bra och gräset börjar gro…. fåglarna hojtar för de vilda i buskagen och trädgårdsmöblerna är framme…. blev både grill och bad igår🤗😃kram på er så länge 😘🤗
    Den lille är nu en dryg vecka och pappan har erkänt 👶😂😂🥂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s