Roligast har den som är knäpp

(…frågor på det…??!….)
 
Kalamaria, Thessaloniki, Grekland
 
Trösten kom tillbaka fortare än vi kunnat ana och plötsligt var den mentala svackan ett minne blott. Dels kom solen tillbaka och ut åkte inte bara de eländiga madrasserna som stått blockerade i kabyssen, utan även vi själva. Trots lockdown kändes det som rörelsefriheten gick upp flera hundra procent. Från ett surmulande stillasittande inne i båten, till skutt och skratt ute på däck. Ungefär samtidigt dammade en lastbil in på området med ett paket till oss. Avsändaren var Styrman Pimpstens smått galna kusin (som råkat få feeling). Detta vurmeri för skojfriskhet är ett tydligt släktdrag och den främste av oss alla var en munvig och slagfärdig moster. Mostern lever tyvärr inte längre, men desto mer gör hennes skämt det. Därför vet man inte riktigt vad man har att vänta när kusinen får feeling. Nyfikna öppnade vi lådan och mycket riktigt, den var full av roligheter.
 
Nyfikna läser vi att paketet innehåller något blått och gult…
 
Ur lådan åkte trosor, bubbel och torkad svamp. Godis, kaffe och heminlagd gurka likaså. Och mycket mer därtill. Vi skrattade hjärtligt åt rimmen och de blågula kalsongerna till Kapten. Tack, tack snälla roliga kusin med familj, vi är överväldigade! TACK! Vi besparar er läsare från delar av lekfullheten men absolut måste vi nämna historien om Styrman Pimpstens trosor. Ni minns kanske Styrmans favorittrosor som släppte från tvättlinan en blåsig natt och hur de gick förlorade ner i havet. Händelsen hade kusinen tagit fasta på och därav låg det trosor med i paketet. Lite typiskt så var ett av paren av modell string och på trosan satt en handskriven lapp med ett rim.
                                       
                                                                  ”Favvotrosan flög i plurret,

från Kapten hördes hurret!

Och medans han går o suktar

går greken o fruktar.

 

Grekens gumma blir sur

och bedröva(d)

medan Styrman blir kall

om både fiffi och röva.

 

Jag köpte nya, vilken tur –

för frysa o fixa osämja, är inget vi vill.

Och du Kapten…

Lite får du kämpa, om du ska ”komma till”.

 HÄPP! Som ni förstår går det ju inte att deppa när sånt här oväntat dyker upp. Kapten klädde genast på sig de blågula plaggen och gav sig ut på en runda på kajen. Turligt nog kom varken gapskratt eller tillsägelser från de andra båtägarna. Kanske att Kapten vågar sig längre ut på hamnplan nästa gång. Som ett snyggt farväl innan vi får segla iväg. Vi får väl se…

Inga skratt på kajen, så nästa gång vågar sig kanske Kapten ut på hamnplan…

Med i paketet fanns också kaffe. Vi studsade till när vi på paketet läste ”CP”. Vem i allsin dar kommer på att kalla ett kaffe vid en hjärnskada, var det ett skämt?!! Nyfikna googlade vi och snart hade vi klart för oss hur det låg till. Riktigt rörda läser vi om David och Ditte, vars dotter föddes med en CP-skada. Kaffet har de tagit fram för att ge tillbaka till de hjältar som arbetar för andras väl och ve. Alltså, kaffepengarna går till välgörenhet – i detta fall Hjärnfonden. För kännedom har vi inte varit i kontakt med företaget. Det finns således inget sponsoravtal oss emellan, utan det är av behjärtarnsvärda skäl vi vill berätta och länka till hemsidan. Kaffet är ju en superprodukt för den som känner sig givmild och kaffesugen på en och samma gång. Vi har inte hunnit smakat kaffet än, men det smakar ju säkert supergott. Vi länkar till hemsidan längre ner i flödet.

Vi har fått CP-kaffe samt tre andra coola sorter – ADHD, Utmattad och Beroende… 

Annat som hänt ombord, är att vi nu monterat ankarspelet. Nu håller vi på att dra el, eller Kapten för att vara mer specifik. Om vi hinner bygga ankarbox återstår att se, annars får det bli senare. För nu har äntligen den grekiska regeringen påannonserat att vi snart ska få börja segla. Vi håller tummarna, men tror ingenting förrän vi ser det hända.

 Skepp o Hoj!

Ankarspelet är monterat…
 
 Glad Styrman med en knäpp kusin som skickat godsaker till oss…
 
 
Over and Out
 
 
 
 

Etiketter; svanfeldts coffee – CP-skada – celebral pares – montera ankarspel – Heja Sverige – rimma på paket – Segla i Grekland – när får man börja segla? – lockdown i Grekland – seglingsförbud – colin archer – wilma seglar – knäppa kusiner  – catwalk på kajen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s