Nu är vi klara

(…med investeringar sånär som på ett vindroder…)

 
Kalamaria, Thessaloniki, Grekland

Som vi berättat om tidigare har vi som ambition att segla i andra vatten framöver. Tiden i Medelhavet har varit fantastisk. Inte minst har tiden här varit lärorik och vi har i lagom takt kunnat vårda och utveckla Wilma till en båt som vi kan känna oss riktigt trygga med, även på platser långt från civilisationen. Nu har Wilma aldrig varit en ”dålig” båt på något vis, det såg pappa Felix till när han en gång i tiden byggde henne. Inte heller anser vi oss vara några duvungar när det kommer till segling, uppvuxna på varsin skärgårds-ö som vi är. Men därifrån – till hur Wilma idag är utrustad och vad vi kan och vet, skiljer sig avsevärt mot när vi för fem år sedan seglade från Sverige. Fullärda blir vi förvisso aldrig och förbättringar kommer nog Wilma alltid kunna se fram emot. Men bortsett från det vindroder som väntar på oss i Gibraltar har vi faktiskt inget mer på vår lista (idag) när det kommer till just investeringar. Nu kommer vi enkom kunna lägga vår själ i att vårda, underhålla och reparera. För sönder går båtar, det är bara en tidsfråga. Med all den kärlek och förbyggande underhåll Wilma får (vilket är mycket) kan vi inte göra så mycket bättre. Inte med de förutsättningar vi har i vart fall. För första gången har vi nu samlat fakta om Wilma med beskrivning om hur hon idag är utrustad. Vi har säkert glömt nämna något, men vi lägger till vart eftersom vi kommer på. Wilmas information har samlat på en underblogg som du hittar i bloggens länklistan (Fakta om Wilma).

 

Trevlig läsning, för att komma till sidan går det även att klicka HÄR.

Skepp o Hoj!

 

5 reaktioner på ”Nu är vi klara

 1. Hejsan vänner 🥰
  Hoppas ni snart kan få släppa på tamparna också så som ni längtar….. Ut på havet vida, vill ni bara segla i en ”nymålad” båt…😉😉😉😃😃😃
  Får ni gå på landbacken något eller får ni beställa mat via en app som vi får göra här hemma 😉😘
  Eller anpassa inköp vid bra tidpunkter ….
  Vi tänker på er och Vesta håller på att få nytt pentry 😃😅 …..
  idag får det bli en sväng utomhus…. har ett strålande väder och en aning kyligare än vad vi vant oss vid….🤭🌞🌞🌞
  Krama om varandra och ha det så gott ni kan 😘🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s