Inför stundande år 2021

(…vill vi önska dig allt gott…) 
 

Kalamaria, Thessaloniki, Grekland

Såhär inför ett nytt år brukar Styrman P köpa sig en ny fin anteckningsbok. Men i år går det inte, butikerna håller stängt. Vår lampa över salongsbordet tänder vi fortfarande med hjälp av att tvinna två trådar och vi undrar, hur länge kan ett land hålla stängt? Ingen vet och ingen har svar. När Grekland öppnar upp igen, befarar man att var fjärde verksamhet förblir stängd och det för gott. 

2020 blev ju minst sagt ett annorlunda år och ingen av oss hade väl kunnat gissa vidden av virusets framfart när vi för första gången hörde talas om det, för så gott som exakt ett år sedan. Det är på ett smärtsamt sätt vi blivit påminda om hur enkelt naturen kan slå tillbaka på oss människor. För vår del hade vi aldrig kunnat drömma om att bli fast i lockdown under flera månader, först i våras och nu i höst och vinter. Det kryper lite i oss, av otålighet och i känslan av att vara i arrest. Men viktigast är ändå att vi har hälsan, vilket vi har. Utan att ha alla svar, känns det ändå gott att få vända blad och skriva år 2021 i kalendern. Detta blir det år vi kryper upp ur gropen vi föll ner i. Nu med flera erfarenheter och insikter rikare. Tror ingen av oss har för stora förväntningar. Vi vet att ting tar tid. Men det är under 2021 det vänder.

 Nu vänder det…

Så fort vi tillåts börja segla igen så gör vi det och vi hoppas kunna dela med oss av våra äventyr och rapportera från alla fantastiska platser vi besöker. Först här i Grekland, men sen bortåt och iväg. Vi hoppas du som läsare vill fortsätta hänga med. Så var rädd om dig och sluta inte drömma. Gott Nytt År fina läsare!

Skepp o Hoj!

8 reaktioner på ”Inför stundande år 2021

 1. Gott Nytt År på Er ❤️❤️❤️❤️🥰
  Kan posten leverera en ”tändare” 🧐🤨…. Kanske skulle skickat ner en till er 😘
  Vi sitter här i gråvädret och väntar på antingen en snöflinga eller en stor 🌞…. men än så länge lyser den med sin frånvaro…😰
  Marken rämnar i Norge och 10 personer saknas ännu 😰
  En Vi mår bra och tänker fira aftonen med lite rosa bubbel 🥰🥰🥰
  Kan vi sända er något paket om önskemål så löser vi detta 👍🏻
  Kramar i mängd till Er båda 😘🤗

  Gilla

  • Men så gulliga och omtänksamma ni är. Postgången här är opålitlig så jag tror vi försöker klara oss, så vi inte står och väntar på något paket som inte kommer fram när vi får börja segla. Men ångrar vi oss så hör vi av oss. Njut av rosa bubbel och ha en fin kväll. Kramar från oss båda.

   Gilla

 2. Tack för härlig blogg om ert segelliv runt om i Medelhavet. Så klart hänger vi på när ni kastar loss igen.
  Vi befinner oss fortsatt i Cannes och vi får lov att segla ca 10 nautiska mil och 3 timmar som restriktionerna ser ut per idag. För vår del hägrar Korsika, Sardinien, Sicilien och vidare till Malta men när är fortsatt i dunkel på grund av restriktioner och begränsningar i Corona kölvatten.
  Slutligen önskas ett gott nytt fritt 2021 fyllt av fulla segel och nya destinationer från oss på Sothis

  Gilla

  • Hej Sothis, ja inte kommer man så långt på tre timmars segling – inte vi i vart fall. Hoppas era restriktoner också släpper snart så ni får börja segla. Kanske möts vi i höjd med Sicilien eller Sardinien. Fair Winds och precis so ni skriver, ett gott nytt fritt 2021.

   Gilla

 3. Ja vilket 2020
  Men där har funnits glada punkter o där ingår läsning från er på Wilma.
  Givetvis annat också.
  Ja nu hoppas ni som vi på ett fint 2021.
  Där vi/ni får njuta av de vi har runt om oss.
  Gott nytt år
  Kenneth (minicykeln)
  🍾🍾🍸🍸🎉🎉🎉🎉

  Gilla

  • Hej Kenneth, ja vilket år. Men så skoj att höra att vi bidragit till ett positivt 2020. Nu hoppas vi på detta nya år och vi lovar att leverera bara vi får släppas ut på grönbete (börja segla) och vi har hälsan. Kramar!

   Gilla

 4. Gott nytt år från oss på Flatön. Vi följer och håller tummarna för er, och för oss, att vi kommer iväg till Ellem på Samos i vår. Hon har stått på land ett år och tre månader nu. Undrar just hur det ser ut ombord… Många distanserade kramar från Katinka och Odd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s