Vi är i Nea Skioni…

(…se filmen från denna vackra plats…)
 
 

Nea Skioni, Halkidiki, Grekland

Vi har tidigare seglat genom den lilla kanalen som avdelar Kassandra, det vill säga det första fingret av Halkidikis tre om man kommer från Thessaloniki. Det är en vacker och smart genväg för den som ska österut. Men denna gång kände vi för att gå på Kassandrahalvöns utsida och visst var det värt omvägen. Efter en lång dags segling la vi till i vackra Nea Skioni.

Du kan läsa om första gången vi gick genom kanalen här; https://projektsunshine.se/2019/may/wilma-hittar-kanalen.html

 

Den aktiva fiskehamnen i Nea Skioni sysselsätter flera av de knappa tusen själar som bor här året om. Turismen är viktig och hit kommer människor med lite bättre klirr i kassan. Attraktivt är att äga lägenhet eller hus här. Det har dock inte rörmokaren råd med, man måste nämligen hosta upp en rejäl slant även i svenska mått mätt.

Gästhemmen stoltserar inte sällan med fyra och fem stjärnor, på flera av dem är inte barn välkomna, endast vuxna. Exteriören vid hotellen och pensionaten är imponerande med dekorerade fasader och vackra trädgårdar. Inga stora komplex utan husen harmoniserar med stadens övriga prägel på ett smakfullt sätt.

 

Lägenheter, pensionat och hotell har vackra fasader och trädgårdar här…

 

 Vi promenerade runt och konstaterade snabbt att man snart gjort byn. Fiskebåtshamnen och badstränder nere vid vattnet. Intill ligger små restauranger som pärlor på rad. Högre upp finner man pensionat, hotell och bostäder. Det vilar ett lugn över platsen. Vi vill tro att Nea Skioni främst vänder sig till turister som önskar avskildhet och lugn och ro. Här ser vi människor sitta under sina parasoll med en bok i handen, i all sin enkelhet. 

 Vi bjuder på en film idag, texten är på engelska. Glöm inte ljudet för bövelen!

 

Skepp o Hoj!

 

2 reaktioner på ”Vi är i Nea Skioni…

  1. Mmmmmm…… man blir bara varm och avslappnad i hela kroppen av att se era filmer och samtidigt fylls man av energi 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻…. Gott med härligt väder 😎…. här har vi nu dunder 💦💦💦💦 o brak⛈⛈⛈🌧😟 😰😚😚😚🎵🎶😳

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s