Med näsan i färgburken…

(…står vi efter att tillvaron smockat till oss…)
 
 
 
Halmstad, Halland, Sverige

 

-Se! Bara Se!

 Mitt i den gråaste av månader, i november – förundras vi över den vackra svenska naturen. Vi kör längs med en av småvägarna som går mellan Kaptens bror och Lysekil. Det är en av de sista dagarna vi har att kämpa med Felix flytt, återstår gör endast att baxa iväg ett stort blått skåp till förrådet vi hyrt. Samt att köra skärbordet till soptippen. Skärbordet har demonterats och reglarna finns nu hos brodern som återanvänder virket till sin braskamin. Men resten, ja det ska slängas.

 Där Kapten pekat och uttryckt sin förundran med orden ”se, bara se” har han nu svängt av för att parkera och vi kliver ur bilen för att insupa de intensiva höstdofterna. Framför oss ligger fjärden och några sjöfåglar glider stilla fram på ytan. Vi tar oss ner till brynet och vi får nogsamt se vart vi sätter fötterna i det vattenmättade höga gräset. -Här skulle man kunna ankra upp, säger Kapten och pekar ut mot sjön. Sverige har onekligen en vacker natur och vi känner en längtan efter att få segla här en vacker dag.

 En halvtimme senare sitter vi i bilen igen och åker den sista biten till Lysekil. Vi avslutar Felix materiella förehavanden och lämnar tillbaka nycklarna till hyresvärden. Säger hejdå kompisar och styr kosan söderöver igen, mot Halmstad.

 

 

Denna höst blev inte alls så som vi planerat och trott. Så sent som i augusti så var vi tämligen säkra på att vi inte skulle resa hem ens, utan fortsätta segla enligt planen längs med Kreta österut och därefter besöka många av de små grekiska öarna intill den turkiska gränsen. Men så blev Felix sjuk och vi ändrade seglingsplanerna och bokade hemresa. Men tyvärr hann vi inte hem innan Felix lämnade oss – men det blev nog rätt bra ändå. Så hem kom vi och snart kunde vi beräkna när vi skulle kunna resa tillbaka till Grekland, så vi bokade flygbiljetter.

 

 Nu har vi fått ändra planerna igen.

 

 Vår lägenhet vi har i Halmstad (som vi haft uthyrd) har nu plötsligt blivit tom. Vår hyresgäst valde att avsluta sina studier och raskt flytta hem. Vi löste honom från kontraktet i förtid för att vara behjälplig, som en god gest när det handlar om en ung person som behöver ändra färdriktning i livet. Vi behövde därför hitta en ny hyresgäst hux flux. Men snart väcktes tanken på att kanske sälja. Vi sov på saken en natt och morgonen efter fattade vi beslutet – vi säljer. Så vi ringde vår mäklare och drog i gång apparaten.

 

 Från flyttkarl i Lysekil till målarmästare i Halmstad, det går undan i svängarna…
 

Så våra biljetter till Thessaloniki (vi skulle rest tillbaka om två dagar) brinner inne. Istället står vi och målar upp lägenheten så den blir ljus och fin inför försäljningen. Vi har ett förråd i Halmstad som behöver tömmas och köras upp till Lysekil… Vi inser att tillvaron på kort tid ändrats radikalt. Samtidigt är det ju skoj att flytta sina positioner i livet och då inte bara fysiskt med hjälp av sin båt. Så ett litet tag blir vi kvar här i vårt vackra land även om vi inte hinner njuta så mycket av naturen utan mer stå med näsan i färgburken.

 

 Skepp o Hoj!

 

Några bilder till…

 En lördag ägnar Kapten och hans bror dagen åt att demolera skärbordet…
 
 På kvällen nattar vi över i brorsans makalöst smakfulla hem. Innan middagen blir det ett bad i deras bubbelpool…i kaminen brinner skärbordet…
 
 Bland Felix kvarlåtenskap fann vi Kaptens föräldrars sjömans-smockar (Fisherman´s smock) . Ett praktiskt och oömt utomhusplagg som härstammar från Cornish i England (där Kapten har sina rötter). Dessa sydde Kaptens mamma på 80-talet…
 
 Vi fann till och med symallarna som mamma använde när hon sydde sina smockar. Vi fick för en tid sedan en förfrågan om att sy dessa – men vi hade ju inga mallar. Men nu så…ska testa så snart vi får tid…
 
 
En vacker höstdag i Bohuslän. Tack Adam o Lat och Christina o Micke för att ni gett oss tak över huvudet under dessa veckor. Tusen tack!
 
Over and Out

3 reaktioner på ”Med näsan i färgburken…

  1. Hejsan på Er båda! Kul att läsa i Din blogg om Halland också. visst är det fint i naturen, även vid gråväder. Ni håller på att avluta ett kapitel i livet, som man inte kommer undan med. Det är bara att göra. Snabba beslut tar Ni, men det är Ni ju vana vid. Om jag förstår det rätt, så är Ni fortfarande i Halmstad? Det skulle vara otroligt kul om jag kunde få till en kort visit hos Er. Det blir väl inte så ofta i framtiden, är jag rädd för. F.ö. önskar jag Er en fortsatt trevlig segling!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s