För mycket av det goda…

(…även det goda har sina baksidor…)

 

 
Lysekil, Bohuslän, Sverige
  

Tillvaron skiljer sig markant numera mot vad vi är vana vid. Vi plockar och röjer, säljer och skänker bort och sparar såklart – snart har vi monterat ner allt det materiella efter Felix. För Kaptens del har dagarna varit fyllda av arbeten vid symaskinen. Till Wilma har vi sytt ett nytt solskydd (att ha ovanför sittbrunnen) och även ett kapell till vår jolle.

 Kapell till jollen…de sista stygnen på Kungsgatan 15…
 

Bland Felix saker har vi funnit ogjorda/halvgjorda arbeten. Nu har Kapten sytt dessa. Därtill kommer det in nya arbeten hela tiden som vi tyvärr får tacka nej till. Men något litet arbete har vi tagit oss an som varit mer akut. Resten får skjutas på framtiden för nu rivs skärbordet och symaskinerna flyttar in i ett förråd, om än temporärt. Vi får se hur framtiden blir. Helt klart verkar det finnas behov av en kapellmakare i Lysekil, vilket är positivt. Vi har bestämt oss att fatta beslut kring kapellmakeriet först när vi är nere hos Wilma igen, när allt lugnat sig och vi kan se nyktert på livet. Frågan vi ställer oss är, ska vi sy eller segla? Eller om det går att kombinera på något tillfredsställande sätt.

 

 Kapten rycker in…
 

I kapellverkstaden ligger en minnesbok framlagd och varje dag tittar någon in och säger hej och skriver en rad till hälsning. De flesta verkar känna till att Felix inte längre finns med oss, medan någon får veta först nu. Den vanligaste frågan vi får är ”ni tar väl över?!!”

 Än ligger kapell kvar i verkstaden som inte blivit hämtade där vi saknar kontaktuppgifter till kunden. Kanske kapellen legat länge, kanske ägaren helt glömt av. Eller så kommer kunden på i vår (inför nästa säsong) att kapellet är inlämnat för lagning. Det är vår förhoppning att få tag på alla kunder och vi kastar därför inga arbeten. Kan vara bra att veta.

 Vi håller koll på vädret i Thessaloniki, där råder ännu sommartemperaturer. Här är det mörker, kyla och långa arbetsdagar som gäller. Men det finns även ljusglimtar mitt i detta slit. Som att vi passar på att frossa i all den mat vi saknat. FALUKORV – FÄRSK LAX – FLÄSKKORV – ROTMOS och inte minst SKALDJUR av alla dess slag. Nu har vi ätit krabba i sådana mängder att Styrman blivit flådd i munnen. Det kan vi leva med. Har vi tur hinner gommen läka innan vi lämnar Bohuslän, så vi kan dra en skaldjursrunda till. Det gäller att se till att få lite för mycket av det goda. Bäst att passa på, i morgon kan det vara för sent.

 

Skepp o Hoj!

 

 

2 reaktioner på ”För mycket av det goda…

  1. Hej go vänner 😍😍😍♥️
    Ser ut som ni håller på med ”kvällsarbete”….. Ja…. det finns många som undrar om kapellmakare mm, Ni får fundera ut något som passar er 😉🥂
    Snart packar vi för en flygtur och hoppas på att vi kan kramas snart 😉😘🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s