Livet är gott nu…

(…och vi är på väg…)

 Ja så här flyter man runt om dagarna…det är varmt nu…
 

Dokos, Saroniska Öarna, Grekland

 

Vi har förflyttat oss. Idag kom vi fram till ön Dokos som inte ligger mycket mer än ett stenkast från Porto Heli. Vi är på väg norrut för att hämta upp vår gode vän Konstruktören. Han landar i Grekland om ett par dagar.

Innan vi lämnade Porto Heli så bunkrade vi båten med vatten och mat. Vi var även på utflykt med vännerna på La Banda där vi tog bussen en bit inåt land, till Kranidi. Vi hade ett par ärenden att göra i stan men oj vilken varm dag det var, närmare 35 grader i skuggan och luften dallrade mellan husväggarna. Så fort våra ärenden var avklarade så sökte vi upp ett enkelt hak för att finna skugga, vatten, öl och en enkel lunch. I övrigt så tyckte vi inte Kranidi hade så mycket att erbjuda. Eller om det var för varmt så vi inte orkade leta efter guldkornen. Men något fint fanns där ändå, små detaljer i en övrigt lite blek stad med otydlig karaktär. Styrman Pimpsten fotograferade.

 

Här på Dokos ligger vi i en blå vik och badar i det 29 gradiga vattnet, det är knappt så det svalkar. I morgon tar vi en kort segling på nytt. Målet är ön Poros där vi ska sammanstråla med Konstruktören som kommer med båt från Piraeus.

 

Detta blev ett kort inlägg, men bokstäverna riskerar att smälta ihop om de blir för många. Så vi låter bilderna få tala. Så skönt. Så gott. Livet är fint nu. Se och njut…

 

Skepp o Hoj!

En husvägg och ett fönster i Kranidi…
 
 En luftig kåk och en luftig balkong i Kranidi…
 
 En vacker kyrka och en vacker blomma i Kranidi…
 
 Ett strålande motljus och en ljuvlig blomma i Kranidi…
 
 En blå vägg och en Kapten i Kranidi…
 
 

Ett glatt gäng och svett i Kranidi…
 
 Torrsegling i sjökort och en öl i Kranidi…
 
 Okänd pojke med en vattenflaska på huvudet i Kranidi…
 
 En blå blomma vid en busshållsplats i Kranidi…
 
 Dagens etapp (röd penna) och morgondagens planerade rutt (blå penna)…
 
 Framme på Dokos och vi har droppat ankaret och backat in mot land där Kapten simmar in med en lina att fästa runt ett stenblock…
 
Over and Out
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s