Le när du slår…

(…som seglaren sa…och missar man helt så kan det gå som för surfarna i bukten…)

 
 

Porto Heli, Peloponnesos, Grekland

 

”I ALMOST HIT THAT YACHT!”

Precis intill Wilma så har tre barn på varsina vindsurfingbrädor lyckats trassla ihop sig med varandra och med en hårsmån undvikit en krock med Wilma där ena barnet högt ropat ut de smickrande orden ”I almost hit that yacht”. Jo ja tackar, tänkte Kapten när han hörde meningen. Nu kan man ju förvisso benämna segelbåtar som yacht, men i våra öron så kommer det alltid att låta som något betydligt lyxigare och elegantare än vår grovhuggna båt (som ju är byggd i betong). Med Wilma upphöjd till kategorin lyxjakt så fortsatte vi studera barnen med stort intresse och snart hade de lyckats återfå balansen och fångat tag i sina tygdukar. På några sekunder var gruppen upplöst och deras små segel blandades med ett femtontal andra vindsurfare i bukten.

Senare hade Kapten gått ner i salongen för att sy en vindfångare (windscoop) till Wilma. Vi ville ha en till däcksluckan för att få luften att passera genom båten och på så sätt skapa ett skönt vinddrag till den svettiga besättningens stora lycka. Det är varmt nu, dag som natt. Medan Kapten satt och sydde som bäst så hördes plötsligt en hård smäll med en efterföljande svordom. BRAAAK! Nån hade kolliderat med Wilma och vi sprang båda upp för att se efter.

 

 Oj…killen körde rakt in i Wilma med dunder och brak, men allt gick bra…

 

En sprattlande vindsurfare kämpade febrilt med att få ordning på sitt segel som krokat fast i fören på Wilma. När han fick syn på oss så blev han stressad och bad om ursäkt, om och om igen. Den unge mannen var nog rädd för att få skäll men vi lugnade honom, vi ville bara stämma av att han inte skadat sig. Killen berättade att han tyckte sig ha marginal att kunna passera framför Wilma men så plötsligt kunde han inte hålla upp mot vinden utan dundrade rakt in i vår båt. Lite snopet minst sagt, mest för honom.

 Ja som ni hör så händer det lite här i vår ankarvik och vi har underhållning precis inpå mantåget. Förutom vindsurfare så är det även en febril aktivitet på jolleseglarna där de far fram i full fart, särskilt de som seglar Laser och det ser vansinnigt roligt ut.

 

 Kapten har inte dött av sitt fästingbett, ena dagen var vi in och köpte lite diesel till vår spis…
 
 …nästa dag sydde han en vindfångare till Wilma…still alive…

 
 
I övrigt har det nog passerat så många dagar nu att vi med bestämdhet kan säga att Kapten inte dog av sitt fästingbett. Lite fundersamma var vi dock ett tag för det uppstod en bula där fästingen hade tagit sitt bett och området blev allt mer rött och det ilskna fältet ökade i omkrets. Vi skickade över ett fotografi till ett av våra sjuksköterskebarn (ja det gäller att välja bra yrken på sina barn) så vi fick hjälp att bedöma läget. Borrelia verkar enormt vanligt och i samtal med vänner så bekräftas detta där de berättar om sina erfarenheter. Som vår gode vän Konstruktören sa till Kapten ”jag har bara fått ett fästingbett i mitt liv – och då fick jag borrelia!” Ja det lät ju uppmuntrande sa vi och drog på ett skratt. Nu har det röda knävecket och dess irritation resignerat och börjar inta normal hudfärg och form, vilket vi är tacksamma för.

 Förutom att studera fästingbett och vindsurfare så har vi umgåtts med våra vänner på La Banda. Vi trivs gott i Ulfs och Kickis närvaro och timmarna går oerhört fort i deras sällskap. Vi har njutit av vackra solnedgångar tillsammans, ätit gott och spelat brädspel. Nu har vi blivit introducerade i spelet Okey, eller Rummy som det också heter. Vi har blivit frälsta och planerar att köpa ett eget spel. Det är ett stimulerande och roligt spel där vi får använda våra hjärnor, vilket säkert är gott. Vi har ju inga vederkvicka arbeten som håller igång våra förstånd.

 Dagarna har även gått till att planera lite kring de besök vi väntar oss inom kort, vilket vi med stor glädje ser fram emot. Det är ju annars svårt det där med besök eftersom vi ständigt förflyttar oss, det går sällan att planera långt i förväg och vi kan ju aldrig garantera vilket väder vi bjuder på, långt ifrån alla gillar gung på havet. Men nu fungerar det och vi kommer att vara lite mer stationära i området ett tag framöver då det dröjer ytterligare innan vi sammanstrålar med ensamseglande Susan (som finns på västra sidan av ön Peloponnesos). Hon blev kvar där efter att ha blivit påseglad av en charterbåt och hennes roder trycktes till. Susan (och hennes båt) hamnade på varv istället – så vi fick skjuta på vår planerade återförening. 

 

Vem och vilka som kommer på besök håller vi hemligt ett tag till, det blir lite roligare så. Men snart får ni se. Innan dess ska vi hinna med en utflykt och om den får ni läsa i nästa inlägg. Så häng kvar!

 

Skepp o Hoj!

 

 Genom skylighten leds luften ner och skapar ett angenämt vinddrag genom båten. Styrman Pimpsten studerar vår windscoop som Kapten sytt…
 
 Kapten Betong är nöjd och glad över sin senaste skapelse…
 
Over and Out
 

4 reaktioner på ”Le när du slår…

 1. Hej vänner😍😍😍
  Härlig läsning i vanlig ordning
  Här har vi vindstilla tropisk natt och barnbarn , 3 st som jag nu spelat Fia med knuff med 😉…. helt vindstilla, några mygg som letar sig in i sovrummet nu… 2 flickor extra i sängen och en liten herre på golvet enl, önskemål …. blir varmt med tre mindre förmågor i sängen nu 🤭😅
  Badat har vi gjort och grillat både korv, hamburgare o grönkål….. lite popcorn på det och en glass….. sen e man poppis 😘😘😘😍😍😍😄😄😄
  Hoppas ni har det lika gott som vi och badar det ni orkar 👍🏻
  😘🤗 på er så långt 🍷🙃🤭😃🥂

  Gilla

 2. Jamen ni har det bra läser jag, härligt! Underhållning och besök är trevligt ju. Här har det bara blivit lite skriverier i tidningar, förstasidor och löpet. Annars är allt som vanligt. Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s