Vi har kommit till Eretrea…

(…och det ligger inte i Afrika om någon trodde det…)

 En blå dag på havet…
 
 
Eretrea, Evia, Grekland
 

Fantastiskt vilken trevlig respons vi fått på slagpytsarna! Kapten kommer inom kort att slå sig ner vid symaskinen och tillverka fler då det droppat in ett gäng beställningar. Vi tackar och bockar! Till synes så finns en efterfrågan på denna praktiska hopfällbara och mjuka hink vid namn slagpyts (och som borde finnas på var mans båt).

 

I dialog med er läsare har det även framkommit andra ting som är efterfrågade och saknade, sådana som Kaptens mamma Kerstie tillverkade. Dels den engelska ”fisherman´s smock” vilket är ett sjömansplagg som kan liknas vid en anorak och som är sydd i kapelltyg. Kapten har i alla år saknat sin smock som mamma sydde och det visar sig att han inte är ensam om detta. Även har det kommit förfrågning på den sjösäck Kerstie sydde. Kapten ska göra lite efterforskningar och så klart ringa till sin kapellmakare till far för att dryfta frågorna, så får vi se vart vi landar med det. Det hade ju varit skoj att ha flera produkter på vår repertoar, ting som Kaptens föräldrar tillverkade på den gamla goda tiden i Vaxholm. Vi har anledning att återkomma i frågan men tills vidare så går det att beställa slagpytsen i vart fall, vilket enklast görs genom att mejla kapten på tjoppe.norberg@telia.com.

 

I övrigt kan vi berätta att vi är i Eretrea…ja inte i Afrika då där det också finns ett Eritrea. Här ligger vi i en bukt där det passerar två linfärjor i tid och otid som går mellan ön Evia och det grekiska fastlandet. Staden Eretrea inhyser fyra tusen invånare och byn är belägen blott tre meter ovan vattenytan. Det blir tyvärr ingen tur in till land för att spana in staden, vi drar snart upp kroken från havsbotten för att segla vidare. Ja ja…vi hinner inte se allt och anledningen till att stoppet blir kort är att vi ännu har sydliga vindar. De växer inte på träd här. Dessutom kommer bron uppe vid Chalkis att hålla helt stängt i dagarna tre i helgen då den grekiska påsken inträder. Vår tanke är att passera bron innan, vilket endast går att göra i ”slack water” en gång per natt. Ja vad detta handlar om får ni läsa i nästa inlägg.

 

 Gårdagens tur gick i plattläns i fina fyra knop…
 
 En översiktsbild, vi är vid den röda pricken och vi är på väg norrut!
 

Skepp o Hoj!

 

 

 

 

4 reaktioner på ”Vi har kommit till Eretrea…

 1. Underbart att segla läns, det tyckte jag var det härligaste när jag gick på seglarskola som barn. Om jag minns rätt… 😀 Och den där slagpytsen är något jag har försökt finna ett område för i vårt rullande hem.. inte knäckt den nöten än. Men älskar era idéer och aktiviteter.

  Gilla

  • Det kommer lite andra idéer framöver från oss kring smarta ting att ha i mobila hem, så även om inte slagpytsen är något för husbilsfolk så kanske det kommer något annat spännande som passar. Just nu funderar jag på att sy en lång "korv" för de små påsar jag återanvänder, brödpåsar, frukt- och grönsakspåsar o liknande. Jag tycker inte jag har en bra plats ombord men nu har jag en tanke kring en lösning…så vi får se om jag får till något smart.

   Gilla

 2. Wow, vilken spännande blogg och vilket härligt äventyr ni har begett er ut på! Jag hittade nyss hit och är så himla glad över det 🙂 Det är underbart att få se andra som följer sina drömmar.

  Gilla

  • Hej Tess, så skoj att du hittat hit. Det skulle vara jättetrevligt om du ville fortsätta följa oss på våra galna upptåg, vi uppdaterar ofta och bjuder på en vild blandning av händelser och tankar ur våra liv. Vi syns och hörs!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s