Röra…

(…finner man såväl på verkstadsbänken som i stekpannan ombord på Wilma!)
 
 
 
Naxos, Kykladerna, Grekland 
 

Hmm…vad sägs om denna röra? Detta är Kaptens arbetsbänk som för närvarande ser ut som ett bombat Beirut. Men ni kan vara lugna, Kapten har läget under kontroll och med stor energi har vi påbörjat våra seglingsförberedelser. I förra inlägget nämnde vi de huvudsakliga punkterna vi har att arbeta med, våra måsten att göra innan vi kastar loss. Missade du inlägget så finner du det HÄR.

 

 Ett litet växelhus har fått kärlek och nya reservdelar…utombordaren används flitigt sommartid…
 

Kapten tog itu med UTOMBORDAREN som var en av punkterna. Den har läckt växelhusolja i flera månader och Kapten har en gång emellan försökt laga den utan reservdelar. Gick sådär. Så när vi var hemma i Sverige så passade vi på att skaffa nya lager och packboxar till växelhuset. Kapten reparerade och det återstår nu bara att fylla olja och provköra utombordaren.

 

 Att vårda det vi äger ligger oss varmt om hjärtat, både klimat och plånbok mår bra då…
 

Något intressant i sammanhanget är att vi inte kunnat lägga ur backen när vi är ute och kör jolle, vi har bara kunnat köra med framdrift. Spaken på utombordaren har ärgat ihop något så kopiöst och detta lilla delikata problem kvarstår än. Kapten löser det hela med att vända på motorn bakåt när vi vill köra baklänges, på det sätt som man gjorde förr i tiden. Funkar det med…

 

Under tiden som Kapten höll på med sitt, så började Pimpsten brassa käk i byssan. I somras när vi var i Italien så köptes fin durumvete att kunna knåda pastadeg av. Durumvetet glömdes bort men vid närmare eftertanke så kan man nog äta italienskt i Grekland också. Ombord på Wilma finns ingen pastamaskin, allt man behöver är muskler och lite tid – och en kavel eller gammal uttjänad vinflaska som Pimpsten använder. Så har det funkat i hundratals år, och funkar än idag!

 

 Här ska göras pastadeg, mjöl och olivolja och en skvätt vatten i – sen knåda…
 
 …degen fick vila en timme i plastpåse i kylskåpet…
 

Det fanns en bit stekt entrecote i kylen, en matrest från föregående dag. Nu finhackades den med gul lök, champinjoner och detta frästes i en panna med olja. Därefter tillsattes rikligt med oregano samt vitlök, citronsaft, tomatpuré peppar, salt och parmesanost. Mmm…denna röra fick sen kallna innan den klickades på pastadegen tillsammans med ricotta-ost. På menyn stod ”Ravioli a la Wilma!

 

 Närmast i bild syns fyllningen, i den andra stekpannan puttrar en god tomatsås…
 
…klick, klick…ricottaost och sen den goda svamp-o-köttstuvningen på… (det blir alltid lite pastadeg över och den klipps i strimlor och läggs i påse så har man färsk pasta till annan middag…)
 
…kuddarna är klara…nu ska de kokas al dente i välsaltat pastavatten och med en skvätt olivolja…
 

När kuddarna var klara, man gafflar till kanterna så inte innehållet rymmer, så fick de koka i lämpliga minuter tills de blivit al dente. Oftast så serveras ravioli i en sås men Pimpsten kan tycka det är dekorativt att lägga såsen ovanpå pastakuddarna, och sagt och gjort. En god tomatsås med vitlök och oregano och härliga dofter spred sig i byssan. Allt upp på tallrik med parmesan på toppen, voilá!

 
 …maten är serverad, Ravioli a la Wilma…mums!
 

Det tar sina timmar att laga ravioli från grunden, men bortsett från det så är det inte jättesvårt. Faktum är att vi älskar dagar då vi pysslar, det känns hemtrevligt helt enkelt. Det krävs väldigt lite för att uppnå hög livskvalité, det är lätt att fokusera på fel saker…på shopping eller datasurfande och liknande.

 

 …av en händelse så serverades det även en bit äppelkaka med knäckigt täcke ombord till eftermiddagsfikat…

Vi fortsätter med vår att-göra-lista så vi snart kan kasta loss. Första mål blir att segla till småkykladerna, en liten ögrupp söder om Naxos. OM vi längtar…?!!

 

Skepp o Hoj!

 

Fler bilder från dagen…

 Kapten ordnar med ny belysning… (bild o film kommer vad det lider)
 
 Även vår båtgranne ”herr fiskare” höll på med sin båt…här med hans fiskegarn i förgrunden…
 
 Dessa söta katter sprang Pimpsten på under sin söndagspromenad..
 
Pimpsten är makalöst glad över sin nya kamera…hon är fortfarande under upplärning…
 
 Söder om Naxos ligger sub-ögruppen Småkykladerna, enligt många är detta Greklands vackraste ögrupp med fantastisk ankring…nu vill vi göra Wilma klar för avsegling!
 
 
Over and Out
 
 

6 reaktioner på ”Röra…

 1. Hej vänner 🤗😃
  Hur e vädret 🤭🤭😳 Kapten i stickad mössa 😳
  Samma som här kanske, men nu kommer våren med stormsteg och förkylningarna 🤒😶….. imorgon blir det besiktning av mannen , idag var det bilen 🤨😁
  Hur mår Pimpstens mage 🙃🤭😚
  Och låt nu katterna vara kvar på land….. blir bara kattskit ombord om ni tar med någon…😙😙😙😛😚🤪
  Fick bokat in tid till VBG ang för kort ben så nu blir det lite lätta reparationer ….. 😃🤓🤗😘🤗

  Gilla

  • Vädret är underbart med strålande sol och t-shirtväder i skrivande stund. När bilden togs i söndags så var det blåsigt och precis innan solnedgång. Vädret är så klart ostadigt här än så länge men de fina dagarna är verkligen underbara. Idag har vi satt tillbaka storseglet och nysydda segelkapellet, det är vindstilla och knallblå himmel. Men bättre väder blir det och vi är så vansinnigt sugna på att kasta loss nu. Tackar som frågar, Pimpstens mage funkar bättre och utvärderas med medicin, än så länge peppar peppar så går det toppen (vågar knappt andas några olämpliga ord så magen hör..hi hi hi). Inga katter ombord, hur söta de än är så gör de sig bäst ute på landet där de har skog och mark inpå. Ja så som ni bor, så ska katter bo! Skulle man bli en herrelös katt i sitt nästa liv så skulle man ju definitivt slå sina lovar kring er husknut! (fast då får ni leva jävligt länge). Nä nu ska jag ut i solen, den värmer fantastiskt nu och bilder kommer på bloggen. Lycka till korta benet, de ska vara jämnlånga har man ju lärt sig. Kramar i mängder! //Pimpten

   Gilla

 2. Mariner 4hp och inte backen funkar!!!!Växelspaken är i plast du måste lyfta av motorn från rigg röret och då behöver du en ny packning och en ny växel spak har aldrig lyckats att få bort spaken hel när den fastnat. Hör av dig om du behöver delar och det är samma delar till yamaha mariner är ett plagiat den års modellerna. om du vill veta årsmodellen så står det bokstav instansat ensam i chassie plåten som talar om det det räcker oftast inte med chassie numret Mvh Glenn

  Gilla

  • Hej Glenn,trevligt att höra ifrån dig. Och tack för infon, du om få kan ju det här med motorer – där slår du till och med mig på fingrarna. Utombordaren vi har kommer faktiskt från Marie-Louise, den har tillhört hennes pappa och jag köpte den vid tillfälle när den skulle avyttras. Jag kör med frammen i denna sommaren och tittar över back-bekymret när höstrusket lägger sig. Så mycket möjligt att jag hör av mig, då du säkert kan hitta delar vilket ofta är svårt på de ställen vi befinner oss. Tusen tack Glenn, du är hyvens. Hälsa familjen och ha det så gott // Tjoppe

   Gilla

 3. Tack å kram på er 🤗🤗🤗 När Min kapten fick koll med örat och ett sugnoch plock av något som grodde på trumhinnan och återkom till ”nästet” med sus o brus så vart det dags för minikapten att sätta sig på sjukan…😳…. han hade fått näthinneavlossning 😶😶😶😶🤒….. detta var tisdag em…. och idag torsdag operation….. låg klar kl11…… talade med hustrun och vid 19.30 hade inget hänt…🤪🤪🤪 tänk att ligga å vänta på den operationen 😝😝😝….. så nu tar vi en dag i taget och inväntar Linus 😄🥰
  Han kommer på måndag 👍🏻😁
  Vi kommer att ta en liten paus om 14 dar 😉😙😙😙
  😘🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s