Sverige…

(…är fantastiskt vackert och rent…tror inte vi förstår alltid! )
 
Mellbystrand igår…en av vårt lands vackraste platser…
 
 
Orust, Bohuslän, Sverige
 
 
Sverige är fantastiskt. Det första som slog oss när vi satte fötterna på svensk mark var att WOW, så rent det är överallt. Inget skräp eller plast som stör naturen eller kring bebyggelser. Nästa sak som slog oss var att JISSES, så gott om plats det är i Sverige. Ytorna är gigantiska och naturen så nära. Hav, skogar, åkrar och sjöar…allt är så vackert och tillgängligt. I städerna är trottoarerna hela och gatorna välordnade. 
 
Det känns lite som att vi fått nya ögon i och med vårt äventyr på varmare breddgrader och Sverige bjöd på en solig första dag. Kallt också..brrr…vi är inte riktigt vana. Vi var till Mellbystrand i ett ärende, ja för er som inte vet så ligger det söder om Halmstad. Vi passade på att åka ner till stranden…slående vacker natur, eller vad säger ni?!
 
 
Sanddynor i januarisol, Mellbystrand…
 
 
Därefter bar det av norrut igen men denna gång utanför Falkenberg där vi lånade vår vän Konstruktörens bil. Han är en fantastiskt vän som vi saknar mycket. För tillfället arbetar han borta i Asien så vi fick hålla tillgodo med hans syster med man som bor så lantligt man kan tänka sig. Till stora delar är de självförjande på mat och de lever i samklang med naturen. I deras lilla men charmiga kök med vedspis och lågt i tak, huset är från slutet på 1800-talet, så satt vi på de fårskinnsbeklädda köksstolarna. Ullen kommer från deras egna får. Kaffet smakade fantastiskt och vi fick en trevlig stund ihop innan vi for vidare. Deras sätt att leva inspirerar oss och det finns en rad likheter med vårt långseglarliv. Enkelheten inte minst. 
 
 
Vessige socken, Falkenbergs Kommun, Halland…januarisolen står lågt och frosten biter i gräset…
 
 
 
Efter lite praktiskt fix kring Halmstad så kunde vi därefter fortsätta norröver. Vi drog handbromsen på Orust och det var mörkt när vi kom fram. Därför har vi inga fotografier härifrån än, annars är ju Bohuslän något av det finaste Sverige kan bjuda på. En trevlig kväll hos Kaptens bror med fru i deras fina hus fick oss att må synnerligen gott. Vi känner oss överväldigade av alla snälla, familj och vänner som öppnar sina hem och sina kylskåp nu när vi är hemma en sväng. Tack tack…vi har en hel lång lista från snälla människor som bjudit hem oss och tyvärr kommer vi inte kunna träffa alla – hur gärna vi än vill. Men rätt många kommer vi hinna med. Barnen inte minst (vi har hunnit krama två av dem redan)
 
Vi blir inte länge här utan vi rullar snart vidare ännu lite längre norrut. Vi älskar Västkusten. Vi älskar Ostkusten. Så någon tänker nu kanske, varför seglare ni inte här hemma om allt är så fint, rent och bra på alla dess sätt. Jo det kommer vi nog göra någon dag, men det dröjer. Det bästa Sverige får man när man har tiden att njuta av den…Men vi skulle behöva jobba om vi var hemma, vi klarar oss inte särskilt länge med den sparade slant vi lever av. Ja och då är man snart inne i ekorrhjulet igen…arbete, bilar, pendling, långa arbetsdagar, trötthet, kyla, mörker, stress…och sen några få veckors semester där vi ska försökta förverkliga oss själva och leva ut våra drömmar! Så det dröjer innan vi slår oss ner för gott här hemma igen. Och istället så njuter vi av vårt vackra land som turister istället. Vi plockar helt enkelt russinen ur kakan. Och vilken plats sen – Sverige! Du gamla och fria, du finns i våra hjärtan… 
 
 
Det är kallt här hemma…mössa och vantar på!
 
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
Bonusbilder från hemresan;
 
 
 

Utsikten från hotellrummet…en liten stuga mellan höghusen…
 
 
 

Vi hade egen altan…sa vi att vi betalade 38 euro för en natt…galet billigt!
 
 En säng som inte gungar…
 
Hej då vackra Grekland…ovädret var överstökat och en värmande sol badade över det grekiska öriket…
 
 Utsikten från vår flygstol…
 
Tullkammarkajen, Halmstad…här har vi spenderat många dagar i vårt liv…
 
 Mellbystrand…vi längtar efter seglingen såklart!
 
 
Over and Out
 
 
 
 

2 reaktioner på ”Sverige…

  1. Sverige är verkligen fantastiskt! Och att njuta av det i lagom doser är ju perfekt. Vi öppnar också upp vårt hem om ni har vägarna förbi Portugal 🙂 Eller det land vi befinner oss i när vågarna korsas! Må riktigt gott med nära och kära. Snart är ni hos Wilma igen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s