Grekland levererar…

(…och vi njuter av ensamhet och avskildhet…)
 
 

Fiskardo, Kefalonia, Grekland

 

Med vindar som inte alls skulle leda oss österut så valde vi att under ett par dagar segla runt den vackra grekiska ön Kefalonia. Fantastiska fåglar, sköldpaddor, maneter och delfiner har gjort oss sällskap i de klaraste vatten.

 

 

 En annorlunda manet med små fiskar som simmade och uppvaktade den runt omkring…se den korta filmsnutten nedan…
 
 
 

Första natten ankrade vi upp helt ensamma i en vik som klingar till namnet Petani. Genast när vi hade droppat ankaret så hoppade vi i nakna och fria och njöt av eftermiddagens sista strålar.

 

 

 Vi hoppar genast i vattnet för ett svalkande bad…nakna och fria med Kaptens vita bak i vädret…
 

Senare avnjöt vi en god middag i sittbrunnen allt medan månen gjorde entré och solen sorti. Detta är nog en av de mest magiska platser vi varit på och vi knyter den till våra hjärtan som ett fint minne för livet. Stillheten och naturen utan andra människor i närheten. Varken telefon eller internet kunde nå oss, denna sidan av ön visade sig vara så gott som obebodd. Så fort solen gått ner så kände vi oss plötsligt trötta och vi gick och la oss tidigt, uret visade inte mer än halv nio och vi somnade bums.

 

Den vackra klippan i solnedgång…
 

Vår vik var inte sämre att vakna till, där morgonens första strålar letade sig in som solkatter i sovhyttstaket. Att långsamt få vakna upp och dröja sig kvar i fantasins och drömmarnas värld är en ren skär lyx, något som vi vuxna sällan tillåter oss göra. Men snart tog vakenheten över och med en kopp te urdrucken så lättade vi ankare och seglade norrut.

 

 Samma vackra klippa i morgonljus…
 

Vattnet låg spegelblankt den första timmen men därefter kunde vi börja segla. Som vi njöt. När vi kom till byn Fiskardo så fann vi en liten smal vik intill denna. Med ankaret ner i plumset i mitten av viken så backade Styrman Pimpsten den tunga och motvilliga Wilma, hon gillar ju inte riktigt att manövreras bakåt, tills vi nått tillräckligt nära land. Då hoppade Kapten i vattnet och simmade i land med en tamp och fäste den runt ett träd. Här ligger vi nu nerbäddade och njuter av mörkret och stillheten.

 

 Vår vik är så smal så man får droppa ankaret i mitten av viken backa in mot land och fästa aktern med ett par linor i första bästa tall eller stenblock…
 
 
 Så här har vi seglat i dagarna två…nu ligger vi vid den norra delen av ön inte långt från en by som heter Fiskardo…
 

Vi kan säga en sak och det är att Grekland levererar. Så här långt så har vi blivit glatt överraskade av något nytt varje dag. Och i morgon väntar nya äventyr…som vi längtar!

 

Skepp o Hoj!

4 reaktioner på ”Grekland levererar…

 1. Hejhopp….. han har väl inget fläsk …🤭😄
  Bara lite vit rumpa 😉
  Idag blir det åter en ”blåsig” dag på västkusten med en hel del regn också….🤔
  Nu blir det att försöka fånga dagen…😅
  Kram på er så länge 😘🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s