Messinasundet passerat…

(…i kolsvart mörker och på morgonen låg en flygfisk på däck…)
 
En flygfisk flög in i Wilmas segel under natten och landade på däck…på morgonen när vi fann honom var han väldigt stel och livlös. Stendöd!
 
 
Syracusa, Sicilien, Italien
 
Efter två dagars segling så har vi nu kommit till Sicilien, Syracusa. I natt seglade vi igenom Messina-sundet och det var en häftig upplevelser. Strömt och en hel del korsande trafik fick oss att känna oss klarvakna trots den sena timmen. 
 
 
Vi har haft fin segling och gjort 5-6 knop mellan Messina och Syracusa. Men med rejäla svall som fick Wilma att slira och kana på tvären, längden och bredden. Vi surfade utför vågorna. På morgonen hittade vi en död flygfisk på däck. Flygfiskar har den märkliga egenskapen att de med de förstorade bröstfenorna kan göra kortare glidflygningar efter hopp ur vattnet. Detta för att undfly faror. 
 
 
Mot Syracusa…
 
Vi ligger på ankare. Syracusa hamn kräver att man ropar upp dem före entré och ber om tillåtelse att få ankra i viken. Om man inte ropar upp dem så får man en bot på 400 euro (ca 4000 kr). Men vi har koll på läget och gör vad som förväntas av oss. Här ligger vi gott och skyddade från de flesta vädersträck. Känns skönt då den senaste veckan varit gungig då vi mer eller mindre har legat ute i havet och ankrat intill de vulkaniska öarna i avsaknad av vikar och vågbrytare.  
 
 Inloppet till Syracusa…
 
 
Syracusa (eller Siracusa, vilken stavning man nu väljer) verkar vara en gammal och vacker stad. Men idag blir det till att vila och ta i kapp förlorad sömn. 
 
 
Så här har vi seglat senaste två dagarna, 110 distans och vi har seglat så gott som hela vägen utan att gå för maskin. Dock precis i Messina-sundet så startade vi motorn för det var konstiga strömmar och svårt att styra då allt vatten skulle tryckas emellan Tyrrenska- och Joniska havet…
 
 
Nä hä, lite trötta är vi nu allt och vi ska äta lite middag. Ingen flygfisk på menyn dock (fast de lär vara goda). Sen blir det bingen, så vi med kraft och lust orkar ta till oss denna Sicilianska pärla. Gott folk, ha det så gott så hörs vi snart. 
 
 
Skepp o Hoj!
 

4 reaktioner på ”Messinasundet passerat…

 1. MammaMia….. nu händer det grejer…. när ska ni tänkas vara på Naxos 😯😉
  Ni hinner ju inte med alla pärlor 😉
  Själv plockar och staplar jag ved och brottas med mycket tänk…. tänk det slipper ni era ljuvlingar 😘😘😘😘🤗🤗🤗

  Gilla

 2. Gomorron 🤗
  Jag tänker på värme, solsken, avslappning, upptag av båtar, planering i lokalen, boka kran, möten, vad blir det för mat imorgon, vedhögen, gräsmattan ska klippas👍🏻, valet, gå och rösta,”tuggummit”,hälsa på mor o far, fixa vägen (stor grop som måste fyllas, varför just jag🤨)…. och så kommer allt annat runt omkring 😊😃
  Vaknar av ett meddelande att larmet gick på jobbet vid 04-tiden (falsklarm) men trist för grannar mittemot 😆😢….planerar in ett möte nu på förmiddan, ja, ser….. har lite att pyssla med 😊😄
  Sköt nu om er och krama varandra 🤗🤗🤗🤗😘😃😃

  Gilla

  • Ooops det var många tankar det…men så är ju livet när man är mitt uppe i det. Du har många bollar i luften och strängar på din lyra. Glöm inte att du gör fantastiskt mycket gott, såväl för dig själv som för andra. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s