”Wilma och Solen”

 

 Mar Menor, Spanien

 

Vinden ska vrida sig nordostlig. Och vi valde därför att flytta på oss redan kvällen innan vindvridningen, för att ha jobbet gjort och få en ny miljö och utsikt. Det blev att runda den lilla ön i Mar Menor. Ön ser ut som en boomerang med en svacka mitt på. Hade svackan varit ännu lägre så hade denna ö varit två till antal, för den låglänta delen är inte mer än någon halv meter hög.

 

Nu startade vi motorn och drog upp ankaret som rejält grävt ner sig i sanden. Vi tuffade runt. Fann oss en lämplig plats som skydd för den kommande vinden. Och där lät vi kättingen rassla sig ur sin ankarbox. Vår krok grävde ner sig på nytt och vi stannade motorn och njöt åter av stillheten.

 

En bit mat. Lite streamad tv. Svensk tv. Vi gillar nog Sverige mer nu när vi inte är där. Vi har sett att det är soligt och varmt i Svedala och att det prunkar och blommar i var mans trädgård. Sen blev en kopp te i sittbrunnen till solnedgången. Vad vi inte visste var att vännerna på S/Y Goodvibes, som också hade tuffat runt ön för en bättre plats, hade fotograferat Wilma. Från deras position så fick de samma vackra solnedgång som vi. Men med skillnaden att de hade Wilma i förgrunden. De skickade över den nytagna bilden på Wilma och solen. Och WOW säger vi bara. Är det så det ser ut där vi är. Vi bor ju i paradiset.

 

Vi ville dela med oss. Så vi la upp fotografiet på fejsbok. Och snart kom en kommentar från en kär kusin.

 

”spara bilden och gör den till en fototapet till den dagen ni inte längre orkar segla”

 

Vilken fantastisk idé. Klart att den dagen ha ”Wilma och Solen” på en hel vägg. Där vi dagligen kan minnas denna fantastiska tid. Var denna fototapet ska sitta är dock inte klart. Kanske på ålderdomshemmet?! Vi behöver nog inte fundera på det närmare nu…

 

Skepp o Hoj!

2 reaktioner på ””Wilma och Solen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s