BBQ

(…med vänner i solnedgången…)
 
Våra dingys ligger i strandkanten medan vi andra njuter av solnedgång, skratt och god mat…
 
 
Mar Menor, Spanien
 
I sitt sinne eller i Pripps Blå-reklamen kan man få upp bilder av den perfekta sommaren. Där man grillar och äter god mat tillsammans med vänner. Där solnedgången är ack så vacker och sjön härligt ljummen i den svala sommarnatten. Romantiskt. Livsbejakande. Själavårdande.
 
Skratt i natten. Och senare, när glöden slocknat så letar vi alla upp våra båtar för en god natts sömn. Vi hade en sådan fin kväll ihop med våra vänner. Och nu är vi dessutom samlade alla vi väntat på. Vår propellertapparvän har dykt upp i vår ankarvik så nu är vi fyra båtar som gör sällskap här i viken. De nytillkomna vännerna var dock så trötta efter deras långa seglats så de låg och kramade huvudkudden medan vi andra speglade oss i varandras skratt. På den lilla ön skuttade kaniner runt och sjöfåglarna flög övervakande och nyfiket runtomkring oss. 
 
Ja allt var perfekt och vi alla till synes normala. Tills några av våra vänner nämnde några svenskar som de känner. Ja inte vi, utan några i sin tur. Och de berättade om vännerna som hade sjungit på någon svenska knasig visa som handlade om djur, som man bland annat sjunger när man firar midsommar och dricker snaps.
 
Genast reagerade Kapten och Styrman Pimpsten. Vi var upp på fötter och tog till hals. Lite stärkta av öl och rosévin. Och så sjöng vi och skuttade runt med tillhörande gester…
 
”Små grodorna, små grodorna är lustiga att se…ej öron, ej öron. Ej öron hava de…”
 
Någon av vännerna gapade stort av chock. Någon annan vek sig av skratt. 
 
Ja fram till denna stund så ansågs vi nog vara rätt normala. Nu har vi visat dem hur svenskar egentligen är. Och vilka sedvanor vi bär. Så vi får se hur fortsättningen löper. Om de ännu älskar oss efter nästa morgondags gryning. Men vi är nog trygga med dem. Finare människor går nog inte att finna. Och då har de nog överseende med två svenskar som inte har engelska som modersmål. Och som skuttar runt på bergshällarna i sommarnatten och gapar högt åt havsgudarna… ”små grodorna…små grodorna…”
 
 
 
 
 
 
 
Skepp o Hoj!
 

6 reaktioner på ”BBQ

  1. Hej på Er. Att kunna komma i håg små grodorna,små grodorna är lustiga att se, men att kunna vissla melodifestligvalens vinnare är nog mycket svårt.Att kunna minnas melodier är för mig viktigt så jag kan nynna eller vissla gamla låtar, typ små groderna eller kan Du vissla Johanna eller Sveriges nationalsång.I dag låter musiken som ett storskaligt krig. Kram FELIX

    Gilla

  2. Lite Westlife och den där blinde tenoren, Celin Dion,lite Smokies ( Livingston next door to Alice)ochTed,Ledin å Berghagen å Ryback … ja jösses va mycke go musik, å en tur me Sven-Ingvarsoch kunna plocka körsbär i min trägård ,… ja, minnen ploppar opp under blommande lönn jämter ett brummande poolljud…. och tänt stearinljus, en helt vanlig kväll i maj månad då Alla fruktträd sprutar ut blomster och nya katter vill bebo vårt hem 😎😊🙃😉😉
    Ha en härlig kväll vänner 😘😘😘😘🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s