Lagos – Olhão

(…och nu ligger vi trygga på ankaren bakom ön Ilha da Culatra…)
 
 
 
Olhão, Portugal
 
 
Nu ligger vi tryggt ankrade bakom ön Ilha da Culatra i Olhão inte långt från Faro. Resan gick fint, vi blev avvinkade av flera goa vänner i Lagos. Vi förstår inte riktigt att vi bara var i Lagos i en vecka, för vi hann verkligen bli hemmastadda där.
 
Det blev motorsegling för hela slanten, vinden var för svag. Men vi fick nog hjälp med någon knop av Wilmas röda trasor och vi höll en fart på 5,5-6 knop. Solen sken och kapten fick ingen fisk (idag heller…men det gick nog lite för fort…vi skyller på det i vart fall).
 
 
Vi såg inga andra fritidsbåtar ute, vilket är synd på en sådan fin dag…
 
När vi kom fram så körde vi in i floddeltat. Här skyddar framför allt ön Culatra så vind och vågor inte får för stort spelrum. Och vi fann en fin ankringsplats mellan två engelskflaggade segelbåtar. Det är stora ytor här, så vi har gott mått till de få båtar som valt att ligga på svaj.
 
Vi ligger på svaj i solnedgången. Vår närmaste granne ser vi framför…
 
Här blir vi några dagar, vi ska upptäcka omgivningarna. Och så håller vi koll på ett blåsväder som ser ut att vilja dra över under helgen. De har utlovat vindar på 25-26 meter per sekund, och då vill vi nog undvika att ligga ankrade. Men än är det lugna fina dagar och här ska vi njuta av sol och värme och romantiska solnedgångar…
 
Vårt trackspår mellan Lagos och Olhão…
 
Här liggr vi, väl skyddade av den vackra ön Ilha da Culatra som vi ser fram emot att få utforska...
 
Skepp o Hoj!
 

2 reaktioner på ”Lagos – Olhão

 1. Gomorron ..👍🏻🤗🤗🤗🤗🤗🤗
  Dags för kaffet, idag me vatten från ny pump… en gårdag utan pump och passning av en sjuk Ebba och två syskon😉🤓…… SOM man saknar vatten när pump eller el är borta 😰🤭…. blir lite disträ och får koncentrationssvårigheter då 😂 …. men nu, ut i det vita👍🏻
  Var rädda om er och ha en trevlig utforskar dag 💋o 🤗 så hörs vi snart👍🏻

  Gilla

  • Godmorgon…eller god eftermiddag som det är nu…va ingen pump…ja då förstår jag att det blir ett handikapp utan vatten. Inte så farligt för att du inte kan diska. Men inget kaffe?!!! Hi hi hi…Ja vi har utforskat omgivningarna idag och det kommer så småningom på bloggen…vi längtar inte hem (annat än kanske till er badtunna) Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s