Så, blir det nån sjösättning?

(…eller var det bara tomt prat om att sjösätta den 15 januari?)
 
 Småfix i väntan på…ja, vadå?
 
Amora, Portugal
 
För ett par inlägg sedan så deklarerade vi att vi tänkte sjösätta den 15 januari. Och idag så är det då den femtonde…så blir det någon sjösättning, då???
 
NEJ…tyvärr inte. Vi har inte fått tillbaka vajern till vårt akterstag. Detta är det primära hindret. Och förutom detta så inväntar vi besök på onsdag. Våra goda vänner på segelbåten FAIR, som drog till Australien som backpackers, arbetar på att sälja sin båt. Den står här på varvet intill oss…men då de själva inte är på plats så har vi lovat (så länge vi är kvar här) att vara behjälpliga och visa upp båten för potentiella köpare. Och på onsdag så kommer det en man inflygandes ända från Danmark för att ta sig en titt på deras fina segelbåt. Och för vår del, att sticka iväg bara sådär någon dag innan det kommer en tilltänkt köpare, kände vi att vi inte hade lust med. Vi gillar våra danska vänner väldigt mycket och vi har egentligen inte mer bråttom än så. (Kom och köp, information om båten finner du HÄR)
 
Det här var det sista vi såg av våra danska vänner…med fulla ryggsäckar på väg mot nya äventyr. Vi saknar dem…
 
Så vi tänker följande, att vi väntar in att akterstaget ska bli klart. Vi har också ett roder att hänga tillbaka. Och vi har lite andra små pysselprojekt vi gör (som vi kommer att återkomma till).
 
Vi förlorar även den fina tidpunkten på dygnet för när vi har högvatten här. Vi vill gärna sjösätta mitt på dagen utan stress varesig på morgon eller för nära intill solnedgången. För vi vill hinna testa motorn och se att allt går bra innan vi puttrar ut från denna lilla flodfåra. Så då blev det ingen idé att stå och hoppa jämfota av otålighet. En sak i taget…vi är ju trots allt i princip klara och vi känner ett lugn inombords för att sjösättningen snart kommer att bli av.
 
Under tiden så pysslar vi lite…vi hinner gå lite promenader i området. Vi bunkrar och vi färdigställer. Kapten fick upp de nya zinkanoderna häromdagen…
 
Att färdigställa båten det allra sista, utan stress, ger en god känsla!
 
Så vi får se vad som händer under veckan…om vi kan få till vår rigg så vi kan boka dag för sjösättning…vi har anledning att återkomma i frågan, så häng i!
 
Skepp o Hoj!
 
 

4 reaktioner på ”Så, blir det nån sjösättning?

  1. Härligt….. inte stressa…. får bara ont i magen 🤗😘….. Men spänningen stiger för varje dag nu…. Ha nu en mysig dag 🤗🤗🤗🤗👍🏻❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s