Vi behöver er hjälp!

(…vi blev lite ambivalenta efter flera glada tillrop om Wilmas temporära färg…)
 
 
Observera, det är två inlägg för dagen... 
3:e adventsfika fick bli utomhus i solen…
 
Amora, Portugal
 
Vi håller på att måla grundfärg på skrovet ovan vattenlinjen. För att lättare se varje nytt lager så byter vi färg…först blev båten grå…
 
 
För att nästa varv bli röd…
 
 
Och lagret därefter kommer bli vitt. Efter det så ska en sealer läggas och därefter topcoat (topplack) där vi själva tänkt oss vit kulört…
 
Nu när vi målade båten röd så kom det förbi människor, såväl kända som okända, som utbrast glädje över den fina röda färgen. Och när vi berättade att det bara var Jotamastic, dvs grundfärg, så såg de lite besvikna ut. Och när en helt okänd man går förbi på rätt långt avstånd och ropar till oss och kör upp en uppskattande tumme mot den portugisiska himlen så fick vi lite att tänka på…
 
Den röda färgen går ju jättefint mot vår brädgång som också är röd…samt att Wilmas segel är röda…och vi tänkte plötsligt utanför boxen. Skulle hon kanske ha rött skrov denna gång? Nackdelen kan ju vara att en mörkare nyans kan skapa lite varmare inomhustemperatur på sommaren…men å andra sidan så är däcket betydligt ljusare nu än tidigare (ljusgrå). Så det är kanske sak samma…
 
Innan vi släpper frågan helt och innan vi kommer så långt så det är dags att måla på topcoat, så vill vi därför ta hjälp av er läsare.
 
Vad tycker ni? Ska Wilma bli en röd båt med röda segel? Eller en vit båt med röda segel?
 
Var med och tyck till. Skicka en kommentar genom att trycka på kommentarsknappen (glöm inte godkänna ”jag är ingen robot-knapp”). Det går bra att vara anonym. Men var medvetna om att ert svar inte syns förrän vi godkänt kommentaren, det vill säga när Pimpsten varit inloggad och hunnit behandla de svar som kommit in.
 
Hjälp oss i vårt ambivalenta tillstånd…men oavsett resultat så borde ju alla våra danska vänner vara mycket glada för ett vitt skrov…för rött och vitt är ju Danmarks färger. Och vi tycker vi gör klokt i att ta andra till hjälp när vi hamnade i detta lilla delikata bekymmer…
 
Så tyck till…VITT SKROV eller RÖTT SKROV är frågan. Wilmas segel är röda, samma nyans som brädgången…
 
Skepp och Hoj!
 
 
 

18 reaktioner på ”Vi behöver er hjälp!

 1. VITT SKROV!! Det är ju så snyggt och ljust och fint. Och det är ju en Colin Archer så vitt skrov och röd brädgång passar perfekt. De har ju också en historia som utmärkta räddningsfartyg och dessa hade det vita skrovet och den röda relingen.

  Gilla

  • Hej Felix…Tjoppe trodde du skulle rösta på grönt (fast det var ju inte alternativet nu). Vad sägs om ena sidan grön och den andra röd. Och då förstås välja rätt färg utifrån styrbord och babord…också en tanke… Men vit igen är inte fel som du skriver… Kram kram

   Gilla

  • Men då kanske båten ska får vara röd i skrovet uppe på land nu i juldagarna….så får hon bli vit till nyår… =)…En del anser nog att besättningen är ena riktiga tomtar…så ur den aspekten så kanske rött skrov passar ändå… Kram på er och ha så mysigt där ni är. PoK

   Gilla

 2. Heeeeejjjjjjj
  Vit skall damen få vara med röda segel (fint)
  Vill passa på att önska er en riktigt God Jul o ett Gott Nytt År.
  lycka till och tack för underbar läsning.
  Kram
  Kenneth (minicykeln)

  Gilla

  • Hej Kenneth, vår trogne följeslagare på bloggen. Vi önskar även dig en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi noterar din känsla för att Wilma skulle göra sig vackrare med vitt skrov…den färgen har vi ju själva hela tiden varit inne på… Ha det så gott! Kram

   Gilla

 3. Varför inte Röd lite att sticka ut, i stort sett är alla andra vita, då glöms man ganska snart, medan en röd segelbåt den lägger man på minnet och kommer ihåg längre, bara inte besättningen blir Röda då glömmer man den aldrig. Valet är ert Lycka till Andre`

  Gilla

 4. Hej, for os er Wilma hvid, så vi stemmer på hvid. Rød er også flot, men så skal i op og sejle imellem isbjerge. De gamle arktiske skibe var røde og også en del lodsbåde. Rigtig rød passer ikke til Jeres sejl. I kan lave en rød vandlinje 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s