Nä nu är det klippt!

(…om en portugisk helgdag som håller oss på mattan)
 
Bilden är inte tagen ombord på båten…nä så gott om plats har vi inte. Men bilden vittnar om Kaptens nysnaggade barr…

Amora, Portugal

Vi hade en portugisisk helgdag att förhålla oss till, så vi valde att ta det lugnt och pyssla oss igenom dagen. Kapten fyllde Wilmas färskvattentankar och så lyfte han på durken i byssan för att blotta den lilla GULA, Vetusmotorn.

Kapten fyllde olja i motorn och kollade vilka nipplar vi ska köpa för att kunna koppla in varmvattenberedaren. Detta för att ta med oss informationen när vi far in till Lissabon nästa gång. När detta var gjort så spolade han av däcket. Efter blästringen för ett gäng veckor sedan så bor vi som i ett sandtag. Och vi behöver ha däcket sandfritt om vi ska kunna måla aktre delen av däcket (fast vi är försiktiga så får vi med oss sand upp – ibland en halv öken).

Styrman Pimpsten fortsatte att röja och städa. Julpyssla till och med. Och sköta lite kontor och hålla kontakt med familj och vänner.

 Som värsta hemma-hos-repotaget. Det här är vårt kök. Lite mindre än ert!
 Navigationsbordet är rent…och Kapten spolar vatten utanför medan Styrman plockar inne ombord…
 Vår salong…observera julkransen som kommit upp på vitrinskåpet…
 Mera julpynt…små vänner som gör ruffhäxan sällskap i byssan…

Ja så kom kvällen och då blev det äntligen dags att sätta saxen i Kapten. Håret hann att bli väldigt bångstyrigt under perioden som influensan från helvetet varade. Men nu när han deklarerat att han mådde bättre så gick det inte att dra på det längre. Just som vi som bäst höll på att trimma flinten på Kapten så ringde det på datorn…Det var våra vänner på M/F Solsken som sökte videokontakt. Vännerna befinner sig just nu i Spanien med sin husbil. Jo och M/F står i det här fallet inte för motorfartyg som brukligt, utan för motorfordon.

 -Hej och skål på er vänner! Videosamtal med M/F Solsken…

Så vi pratade och skålade vin tillsammans där på fredagskvällen. Nästan som att ses på riktigt kändes det som. Värmen spred sig i bröstet (ja inte för vinet då) och vi fick en kvalitetsstund tillsammans. Att resa bort i moderna tider är sannerligen inte som förr i tiden. Här kan man koppla upp sig vart som helst och när som helst man önskar. Vi enades alla om att detta måste vi göra om emellanåt. (Våra vänner skriver en blogg precis som vi, de skriver mycket underhållande och ni hittar deras blogg överst i vår länklista under namnet M/F Solsken).

Kapten blev till slut färdigklippt och resten av kvällen ägnades åt att äta och streama svensk tv. Vi tittade på På Spåret och av en ren tillfällighet så gick den första resan till Lissabon. Vi knep nästan varje poäng och vi kände oss plötsligt smartare än en femteklassare.

Känslan är mycket god och vi ser nu fram emot att ta oss in till Lissabon för att inhandla det sista till motorn, så vi kan provstarta den inom några dagar. Ja det känns som vi är på spåret…

 Som vi längtar!

 

Skepp o Hoj

 

 

2 reaktioner på ”Nä nu är det klippt!

  1. Ni har det verkligen fint ombord, men så kan det alltid vara i ett fartyg. Ett motorfordon har ju inte riktigt samma förutsättningar men vi försöker ha det fint också. Vi får inspireras och också göra ett hemma hos-reportage vad det lider. God tur till Lissabon!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s