Forden ska ut! Motorbyte del 1

(…en avskalad film om hur en vääldigt stoor motor ska lyckas komma ut ur en liten nedgångslucka)
 
 
Amora, Portugal
 
Vi bjuder här på en film från dagens stora händelse. Vi skulle på något sätt lyckas få ut vår stora Fordmotor ur Wilma, hade vi bestämt oss för. Motorn var enorm i sitt omfång i för hållande till nedgångsluckan. Det hela kändes som en smärre förlossning. Till och med vattnet gick på motorn strax innan det sa PLOPP och den slank ut genom hålet. 
 
Så nu står det en Ford, uppå våran gård. Men det var inte lätt, ska gudarna veta. Men vi hade rätt skoj ändå. Det krävdes inte mer än en svordom (eller om det var 3). Ha ha ha…ja inte ett ledset öga. Nu är den gamla motorn ute och vi kan börja ombyggnaden av motorbädden. Som tur är så är Vetusmotorn mindre i omfång än Forden. Och det uppskattar vi. Och ni förstår säkert varför, när ni sett filmen. Att det var inte många millimetrar att spela på. Egentligen skulle det inte gå…men det gick! (Det brukar alltid bli bra när vi håller på)
Den stora kranen kom till vår hjälp…
 Först behövde vi lyfta motorn rakt upp (nedgångsluckan ligger ju inte mitt för motorrummet). Denna rejäla träbit fäste vi kedjeblocket i. Sen hissade vi och lyckades förflytta motorn så den till slut hängde i den stora kranen utanför. 
 Motorn på väg upp…
 Nu kör vi!!!
 Det står en gammal Ford, uppå våran gård!
 
Skepp o Hoj!
 
 

4 reaktioner på ”Forden ska ut! Motorbyte del 1

  1. OjOJ vad spännande filmsnutt. Och maten såg väldigt god ut. Vi väntar på Monica och barnen som skall plock fram advent stakar idag.Och göra en god middag till oss. Ann mår bra i 3 timmars intervaller.
    Hälsningar Ann & Claes

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s