Christinas Karameller

 (…och nu slipper Kapten stjäla dem bakom hennes rygg)

En låda med Christinas karameller och annat gott kom…vi känner oss oerhört omhändertagna och omhuldade. Precis som två strandade båtflyktingar med trasigt backslag i Portugal kan behöva!
 
Amora, Portugal
 
Vi får nypa oss lite i kinden, för det är lite svårt att ta in att det är mindre än fem veckor fram till jul. Dagarna är underbart varma och sköna, det är linne och shorts som gäller. Men på kvällen när solen går ner så faller temperaturen fort, och då får man ha sin tjocka tröja i beredskap.

Vi ligger i med målandet, vill gärna nyttja dagarna så gott det går. För daggen som faller på natten ligger kvar en bit in på förmiddagen och optimala målartider är mellan tolv på dagen fram till fyra på eftermiddagen.

 Kaptens MYCKET speciella färg, grått och rött blir…gammelrosa! Men det är bara tillfälligt…

Övrig tid lägger vi på lite förberedelser inför motorbytet. Detta arrangemang kommer att få sin alldeles egna uppmärksamhet, sannolikt med en film. Och det är många moment innan den nya motorn är på plats och i bruk. När Kapten inte ligger på alla fyra på däck och målar, så tittar han på ny lösning för instrumentpanelen. Vi har fått så flotta och fina instrument medskickat med den nya motorn, så det blir att göra ny skiva åt dessa. De gamla hålen för nuvarande instrument stämmer ju inte alls. Och vi vill ha det snyggt och prydligt. Inte nytt på gammalt. Det går bort.

 

När vi satt i solen i sittbrunnen mellan två olika göromål så kom ena varvsägaren förbi. Han bar på en stor låda i sin famn. Och jo, det var ett paket till oss. Vi visste att det var paket på gång…en mus hade viskat i vårt öra.

 

Vi tog upp paketet och så öppnade det. Och jisses så vi skrattade gott. Det var Nicanders Båtvarv i Lysekil som hade skickat ett paket. De som så snällt har ordnat vårt köp av nya motorn. Här är ett företag som tar hand om sina kunder, vi säger det bara. För upp ur lådan så kom mer av julen och annan svensk mat som vi bara skulle kunna drömma om.

 

Det är så att varje gång vi besöker Nicanders Båtvarv i Lysekil och vi knallar upp på deras kontor. Så ligger där alltid godisar i en skål. Och Kapten ombord på Wilma är lite svag för dessa. Så det brukar slinka ner ett par stycken i munnen på kapten. Kanske en tredje också när Christina vänder ryggen till (jo jo..nu kommer det fram Christina…våga aldrig vänd dig om mot kopiatorn igen).

 

Och vad fann vi överst i vårt paket från Lysekil?

Jo massa karameller, Kaptens favoriter från Christinas kontor!!!

 

Vi har där vi ligger nu, på ruffiga sidan av Lissabon, inte alls nära till IKEA. Så vi visste att det skulle bli en jul utan besök på The Swedish Foodmarket. Vi var sååå inställda på att typ grilla fläskkarré på julafton och låtsas att det är julskinka samt dela på en burk makrill i tomatsås som ersättning för svensk sill (vilket bottennapp det hade varit! HUA!) Så vi blev alldeles tårögda över alla svenska godsaker vi fann i lådan. Gräddost, Husmanknäcke, svenskt godis, kaviar, matjessill och mer pepparkakor (vilket var bra för vi har haft svårt att inte tulla på vårt lilla lager vi fick med förra leveransen från vännerna på Viktoriagatan i Halmstad. Nu kan vi släppa lite på ransoneringen och vi slipper kivas om kakorna). Och sen…ett par småflaskor med OP och Skåne och en bättre whisky, alldeles hemmaförpackad med texten ”Kaptens Lilling” på. Det här med whisky har sin alldeles egna plats, för vi har många gånger avnjutit lite god whisky från Mickes samling. Något vi saknat sedan vi lämnade Lysekil. (Den dagen vi kommer tillbaka till Sverige så kanske vi ska slå ner våra bopålar nära Mickes whiskyförråd, ho ho ho!)

 

 Sill var det här!!!
 Den här tar JAG!!!
 NON-STOP! Garanti på att nya motorn inte kommer att stanna…!!! 
 Husman på båt blir väl…Båtsman???!!!
 Paket från Felix också…men det ligger något mer i…så spännande! 
 
Vi blir så glada och vi känner en enorm tacksamhet för all vänlighet. Tusen tack! Och är det någon som behöver en ny motor eller något annat i båtväg så kan vi varmt rekommendera Nicanders Båtvarv i Lysekil. Man är ju lite rädd att man ska uppfattas som krånglig när man som kund behöver få saker fixade och skickade till Portugal. Och vi har verkligen krånglat (egentligen skulle vi kanske haft en snyting). Som exempel, med i paketen från Nicanders idag låg lite material medskickat som kom från Kaptens gamla pappa Felix, som skulle till oss. Så en gammal man behövde inte ta sig ut i höstrusket på stan för att skicka saker till sin son.(Tack Felix för tyg och tidningsurklipp, fantastiskt!!! Kram kram).

Och samma sak gäller företaget Vetus Center. Leveransen av motorn är ett samarbete mellan Vetus Center i Lysekil/Wilén Marin och Nicanders Båtvarv. Vi bad om att få medskickat saker som inte alls ligger inom ramen för dessa företag, material som vi behöver för att kunna bygga om motorbädden bland annat. Ting som vi har svårt att finna här på plats i Amora. Så de har åkt runt och inhandlat saker från vår önskelista och stoppat ner i lådan med motorn. Så ni kan ana varför vi känner en enormt stor tacksamhet för hjälpen.

 Vi tror säkert att även om man inte är en kund som fastnat med skägget i brevlådan i Portugal (som vi med trasigt backslag) så får man garanterat bästa service utan att heta Kapten Betong och Styrman Pimpsten. Köp en ny motor eller varför inte deras Mini-folkbåt MF, så skickar garanterat Christina ett paket med karameller och andra godsaker därtill. Karamellerna är goda, we just say it!!! (Och roligare båt än MF finns inte att segla).

 

Skepp o Hoj!

 

(Ps vi får inget betalt för att vi slår ett slag för dessa företag, nöjet är helt och hållet på vår sida som nöjda kunder)

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Christinas Karameller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s