Farväl backslag!

Vi vinkar av vårt backslag. Nu ska den ut på eget äventyr utan oss…
 
Now we have been waving goodbye to our gearbox, it will go home to Sweden. A nice driver came and picked it up. And while we wait, we had a barbecue in the evening together with our boat neighbors…
 

Bye bye gearbox. Från det att vi hade ett kundnummer upplagt på DSV så tog det mindre än ett dygn så dundrade det in en stor lastbil och hämtade vår lilla kvartspall. En trevlig chaufför slängde upp pallen på bilen och så fylldes det i några papper. Sen drog han iväg. Det kändes lite märkligt att släppa iväg vårt backslag, nu om inte förr så är vi fast på land. MEN! Så smidigt det gick ändå.

Nu när vi har ett kundnummer hos DSV, så kan vi skicka fritt (ja vi måste betala förstås) inom hela Europa. Och vi tror vi kommer att ha god användning av detta.  För vi har märkt att många gånger så är det lättare att beställa saker från Sverige, än att leta upp dem här. Vi har ju dessutom alla kontakter kvar i Sverige som vi nyttjade friskt under åren då vi renoverade Sunshine. Och vi kan våra leverantörers sortiment. Vi tror det kommer förenkla vårt långseglarliv när vi stöter på tekniska bekymmer.

Men är det inte dyrt att skicka då? Nä vi tycker inte det. En kvartpall på 50 kilo kostade oss totalt inklusive moms och miljöavgift 874 kronor. Från Portugal till Sverige. Är inte det otroligt billigt när man tänker efter?

Fast det är klart, vi kan ju inte skicka paket var och varannan vecka. Då blir det dyrt. Men det kan ju tänkas bli någon gång om året i vart fall (ja vi lider fortfarande av sviterna från den dyra lunchen…iallafall själsligt, ha ha ha)

Grillfest på fredagskvällen med våra båtgrannar…enkelt men mycket trevligt.
 

Sen var det så att det var en tysk en fransk och en Bellman….nä nä nä…det var en tysk, en fransk, en portugis, en nyazeeländare, två danskar och så vi som ställde till med barbeque på fredagkvällen. En synnerligen trevlig och anspråklös tillställning. Vi satt i många timmar och samtalade allt medan vi åt och drack gott. Vi hann avlägga många ämnen. Dels kom vi in på hur julfirandet skiljer sig åt mellan de olika länderna. (Ha ha ha…visste ni att här i Portugal så väcker man alla barnen mitt i natten, natten mellan den 24e och 25e, för att de ska få sina julklappar. Stackars barn…de får inte sova!).

För det är så att några av oss sannolikt blir kvar här på varvet över jul. Men de som hinner sticka iväg innan kommer vi att sakna. Vi är ett gott gäng. I synnerhet kommer vi sakna våra danska vänner som nu håller på att packa ihop det sista innan det bär av…och nu bär de över en del saker till oss, som de varken ska skicka hem till Danmark eller ha med sig på resan.

Dels har vi fått en guitelele. Den kan liknas mellan en klassisk gitarr och en ukelele och den är bara en fjärdedels så stor mot en vanlig gitarr. Den har sex strängar men den stäms annorlunda, där den är trasporterad upp till A (man stämmer strängarna ADGCEA). Ja det där kanske låter som rappakalja för den som inte är sysslar med musik. Men nu kan det plinkas här ombord på Wilma. Helena spelade flitigt förr, hela uppväxten inte minst. Men sen har annat tagit vid och tid har saknats under alla yrkesarbetande år (Ni ser! Jobb stör!). Det har säkert gått 20 år sedan det spelades i någon egentlig mening så det behöver dammas av rejält innan färdigheterna är tillbaka…

En mycket trevlig gåva från våra vänner och vi tackar å det ödmjukaste. Tack goa vänner!

Nästa vecka blir det grillparty igen, men sen börjar alla avskeden rulla på i olika takt. Känns lite tomt och sorgligt på ett sätt. För vår del vet vi ju inte när vi kan komma iväg, det hänger ju på vårt backslag. Men tur att vår norske vän snart är tillbaka hos oss. Han är nog på ingång om några dagar…känns gott… Kanske bäst att hålla kaffepannan beredd!!

Skepp o Hoj!

2 reaktioner på ”Farväl backslag!

  1. Hej på Er.Jag hoppas att Transauto fixar backslaget så att det inte blir bakslaget av någon anledning.Ni lever väl och har goa kammrater som ger livet värde. Jag fick besök av Tom häromdagen. Han har blivit en vuxen och mycket trevlig man som Tjoppe ska vara stolt över.Han hade också en flaska gin i present så jag undrar var han fått tipset ifrån. Stor kram FELIX

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s