Vackra Bohuslän

Denna vackra plats på jorden…Svenska västkusten är otroligt vacker med sina kala klippor och dess intensiva ljus…
Doft av hav och tång…
Sillfisket har varit avgörande för Bohusläns historia.
 
Under sjuttonhundratalets senare del upplevde Bohuslän en blomstringsperiod tack vare den så kallade stora sillperioden (1747-1808). Det växte till sig många små fiskelägen. Och i och med det så förändrades naturen. De kala klipporna som ger västkusten dess karaktär har vi människor skapat till stor del, då skogen höggs ner för att använda träet som byggmaterial för bostäder och båtar samt som bränsle till fiskeindustrin.
 
Skärgården här är verkligen en exotisk plats på jorden. Men det är kanske svårt för oss här hemma att känna så. Hela Sverige är så fantastiskt vackert med sin natur. Man ska bara komma ihåg och njuta av det.
 
Ikväll ska vi få äta och njuta av havskräftor i denna underbara miljö. Och det tillsammans med våra goda vänner. Livet kan knappast bli bättre, vi suger i oss av Sverige nu så vi har för lång tid framöver.
 
Ha en trevlig helg allihopa
Och
Skepp o Hoj!
 
 
 

2 reaktioner på ”Vackra Bohuslän

    • Hej Annie, älskar du ostkusten och dessutom är fotograf, så kommer du förälska dig i västkusten. Själva är jag uppvuxen i Stockholms Skärgård, den är makalös vacker. Men det är något annat med västkusten. Kanske inte bättre, men helt annorlunda. Och själv fotar jag med mobilen och har inga djupare fotografkunskaper. Så du kommer att kunna göra underverk… Ha en trevlig helg. //Styrman (Helena)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s