En brygga på rymmen

Det började blåsa upp rejält här i Camariñas, så vi tog beslutet att ta oss in till hamnen. Vi fick hjälp med tilläggningen av den trevliga hamnkaptenen. Ena pollaren satt löst märkte vi, när vi skulle lägga till. Så hamnkaptenen fäste oss i en annan så länge. Döm om förvåning när vi fem minuter senare hörde en man som ropade högt. Det var hamnkaptenen som hade börjat skruva på bryggan och ena fästet till T-bryggan hängde bara i ena sin bult. Och intill den bryggan så låg Wilma med risken att driva iväg med hela bryggan om den sista bulten skulle släppa. Med T-bryggan på lut ner i vattnet så kastade sig tre män över Wilmas förtöjningar och höll i henne. Helena startade motorn och ett tag så tänkte hon att nu driver Wilma iväg medan Tjoppe och de andra männen står på kajen kvar. Just en schysst syn det hade varit om Wilma drev iväg med en brygga i sin sida och med Helena bakom ratten. Det hade säkert löst sig men med byvindar på 15 m/s så hade det inte varit ett drömscenario hälsar Styrman.
 
Det hela löste sig mycket väl, vi fick dras över till nästa fålla med starka mäns hjälp. Allt gott. Men vilken dramatik.
Lagning av T-bryggan pågår. Vi har dragit en säkerhetslina så den inte rymmer innan den är säkrad och fixad.
Nya bultar på plats. Vi hade ingen aning om att vi skulle få agera brygg-lagare när vi vaknade på morgonen. 
 
Ja och om inte detta räckte så har Tjoppe krupit runt i en fransmans båt som har en trasig generator. Det verkar trasigt lite överallt.
 
Idag bjuder vi på film. Det är en test av vår nya kamera med bättre upplösning. Håll tillgodo, inget prat denna gång men Kapten tar säkert till orda vad det lider…
 
Skepp o Hoj!
 
 

4 reaktioner på ”En brygga på rymmen

  1. En riktigt fin o mysig film! Och så härligt avkopplande musik. Som vanligt är det lika roligt o läsa vad Du skriver Helena. Och kapten Betong tycks aldrig lida brist på sysselsättning. Alltid finns det något att reparera. Jag roade mig med att titta lite tillbaka i mitt bildarkiv. Till den 18/5 2016. Tog en filmsnutt där Du förklarade varför Wilma hette Wilma. Såg också en bild på hängpetunian. Skall kanske maila över den till Er. Fortsatt trevlig resa!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s