Vi sticker vidare

Igår så fyllde Pimpsten år, hela 51. Det är ju fantastiskt hur uppskattad och firad man kan känna sig fast man är någon annanstans i världen långt i från vänner och familj. Men med sociala medier och annan kommunikation så hördes gratulationerna ända till Cherbourg i Frankrike. På kvällen hade vi våra båtgrannar Nico och Birte, ett ungt tyskt par, över på en drink. Fantastiskt trevligt och givetvis dominerades snacket av båtliv och segling. De har flaxat runt en del i världen med deras segelbåt så vi passade på att klämma dem lite på information. Så härliga berättelser och erfarenheter de har, inte minst från Kanalöarna. Öborna där är uppenbarligen mycket trevliga men lustiga möten har de råkat ut för då de har ett litet eget sätt att se på världen. Saker är inte så noga liksom. De berättade en anekdot som var så rolig så vi låg ner i soffan och vred oss av skratt. Ja jäklar…här kommer vi…!
 
Då vi har planer på att kasta loss idag för att segla till Alderney, så gick gårdagen till en hel del förberedelser. Vi handlade diesel till spisen. Och vi monterade solpanelerna på vanten så sitter de på plats även om de inte blivit kopplade än. När de börjar kunna leverera ström så har vi en sammanlagd solbank på nästan 700 W. Inte illa…och till det så har vi vår vindsnurra som riktigt blåsiga dagar han leverera 12 ampere. Gott så säg.
Wilmas nya sopaneler sitter på vanten i perfekt vinkel mot solen..
 
Japp…hyggligt tidig morgon. Nu dricks te och Kapten försöker vakna…ena ögat har öppnat sig iallafall. Snart ska vi upp till Capitanerie och betala för oss. Vi ska även inhandla rätt längd kabel i båttillbehörsaffären, så vi kan koppla solpanelerna någon lämplig dag. Nu är vi tjenis med alla i butiken..alla pratar och hejar på oss…oavsett språk. Vi ska även försöka hinna bort till mataffären en sväng och bunkra lite mer mat. Vi fick av våra vänner igår återigen bekräftelse på hur dyrt det är på Kanalöarna. De hade på Guernsey gått upp och handlat liten bit ost, bröd och smör och det kostade närmare 200 kronor. Motsvarande här i Frankrike ligger på cirka 50 kronor. Vi kommer dock få promenera bort till affären, för kaptens trampa på minicykeln gick sönder igår. Så nu behöver han laga…men det blir inte idag. 
 
Vi ska försöka hoppa på medströmmen och Alderney-race vid lunchtid. Då vänder strömmen och vi hoppas på en snabb och effektiv segling. Dagen lovar sol. Om någon där hemma denna måndag har tid, så går det säkert att följa oss på Marinetraffic.com (länk via vår blogg finns). Och då ska ni kunna se vår hastighet…vi hoppas att vi kan göra över tio knop. Det skulle vara häftigt.
 
Japp…så vi hörs och syns igen…förhoppningsvis från Alderney nästa gång.
 
Skepp o Hoj!

4 reaktioner på ”Vi sticker vidare

  1. TILLYKKE (gratis) med fødselsdagen Helena 51 er en herlig alder. I er kommet afsted, jeg kigger på Marine Traffic. 8,7 knob, der er ikke langt til 10.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s