Fin dag

Vi har haft ett extremt lågvatten idag. Kölen har suttit i dyn. På grannbåten berättade ägaren att det är vid ostlig vind som lågvattnet blir extra lågt. Synd att vi inte ligger i Vlissingen nu, för då hade dagen varit perfekt för att ta ett ben ute i engelska kanalen. Oavsett, det blev en lång cykeltur och liten stund i solen på däck. Skönt fast det var en rätt kylig dag.
Pimpsten sträckte ut ryggen och la sig på durken efter fikastunden. Solen lyste upp styrhyttsväggen och solen var knallblå ute. Under tiden så tittade Kapten hur strömmar och tidvattnet går om ett par veckor. Vi har det gott ombord.
 
Häromdagen fick vi ett snack med en man på kajen. Han var holländare men pratade svenska. Han hade varit och jobbat i två år i Sverige på 70-talet. Vi fattar inte riktigt hur man kan komma ihåg ett språk efter sådan lång tid när man bara använt språket under kort tid. Imponerande. Han skulle komma tillbaka vid senare tillfälle…nu var han ute med hunden.
 
Skepp o Hoj!
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s