shit pommes frites

Nu ligger vi precis intill en pub i den lilla byn Huigsloot. Vi har gått igenom en rad broar idag och vi fick vänta ett tag vid en järnvägsbro som öppnar ett fyrtal tillfällen per dygn. Missar man tiden så kan man få vänta en fyra-fem timmar. Men vi kom rätt lagom fram till bron ungefär en halvtimme innan de skulle släppa igenom oss fritidsbåtar. Men som det blåste, vi hade vinden rakt i sidan. Alla båtar utan bogpropellrar fick svårt att lägga till vid upphängningsplatsen. Vi hade fullt sjå med att få in Wilmas akter då hennes 18 ton ville åt motsatt håll. Men med lite envishet så.

Några båtar gav helt upp att kunna lägga sig längs med utan de hängde upp sig i fören och så fick de ligga tills vi alla kunde släppa förtöjningarna och gå igenom.

Det skulle blåsa en nio meter per sekund idag men i byarna måste det ha varit mer. Emellanåt så seglade Wilma på masten genom de trånga kanalerna. Vädret har varit växlande, ena stunden sol, sen mulet och emellanåt två regnstänk. Men nu har de lovat att vädret ska stabiliseras till helgen vilket vi ser fram emot.

Det kostar inget att ligga vid denna upphängningsplats och byn verkar vara mikroskopiskt liten. Åtta meter till den lilla puben kändes lyxigt, byns enda väg går mellan Wilma och Puben då ska ni veta. Vi ville ändå visa vår gästfrihet så vi checkade in på puben på eftermiddagen och det blev en kopp te för pimpstenen och en öl för kapten. Vi kollade om det fanns internet på puben och jo visst, det fanns det. Gratis för deras gäster dessutom och inte låst. Och sämre blev det inte när vi var klara med vår visit. Då gick vi ombord på Wilma och hade ett lika bra internet där som inne på puben. Vi tackar och bockar för detta.

 Krypavstånd mellan puben och Wilma

Då passade vi på att se lite nyheter på svt-play och ett avsnitt av Allsång på Skansen. Gisses så svenskt det kändes. Att höra och se svenska program och nyheter. Vi riktigt gottade oss, det var länge sedan vi mötte någon svensk nu. Vi har nog inte träffat någon svensk på ett par-tre veckor nu, eller är det längre än så?

Vi är för stunden lite trötta på städer och människor. Att hamna här var perfekt. Cityliv är inte vår grej helt enkelt. Nä tacka vet vi platser där man kan kliva ut på däck om morgonen och köra helikoptern i det fria.

För övrigt så fick vi en nära-döden-upplevelse härom dagen. Vi var ju i Haarlem. Och alla vet säkert med sig att holländarna är ena jäklar på det här med Pommes Frites som de äter med mayonnaise. Vi köpte oss en varsin strut på stan. Gott till en början. På slutet rätt äckligt. Vi kastade det sista. Men sen så. Båda två blev så hårda i magarna så vi hade kunnat använda kulorna till lagrena i våran vindgenerator. SKF hade säkert kunna lägga ett bud.

Det har överhuvudtaget blivit några dagar med för mycket av det goda livet. Skräpmat. Så nu till middag så blev det en liten stekt köttbit med frästa grönsaker i stor variation och en färsk sallad därtill. Dubbelsallad med andra ord. Vatten till gjorde susen.

Och det är verkligen så, att som du tar hand om dig själv så mår man därefter. Nu blir det schysstaste käket, ingen skräpmat, motion i bra dos. Alkohol, hur trevligt det än är med ett glas så får man vara på sin vakt. För kvinnor i övergångsåldern (ja nu pratar vi inte om kapten som ni förstår, han fungerar som vanligt och tål ett par glas och har inga nattliga vallningar). Jo för kvinnor som är i övergångsåldern som sagt så ska man vara försiktig med alkohol. Man kan lätt tro att man kan tuffa på det sätt som man alltid har tålt alkohol tidigare i livet. Men kvinnor reagerar lättare negativt på alkohol då man redan har en hormonpåverkan i kroppen. Och alkohol stör. Man sover sämre, får kissa oftare och humöret svänger. Inte allvarligt mycket, men så där lagom irriterande, svårt att sätta fingret på… Lätt så kan man tro att det inte har med alkoholen att göra då man tycker man dricker så lite. Men det räcker med liten mängd många gånger. Så känner du igen dig, sover taskigt och mår lite svajigt, så testa att avhålla dig från den goda procenten. Det är på ett sätt med lite sorg man avstår, det är en stark social sak. Men inser man att man inte ens tål ett glas vin längre så får det vara så. Vatten med lime är gott och att vakna pigg och välmående är gudomligt. Har du liknande erfarenhet så berätta gärna.

Ja som ni förstår har vi levt lite extra gott här några dagar. Det har på många sätt varit mycket trevligt. Men nu blir det tillbaka till goda rutiner. SKF kan leta kullager någon annanstans och John Blund ska åter få knacka på hyttventilen.

Uttrycket Shit Pommes Frites har aldrig varit mer träffande. Häpp!

 Skepp o Hoj!

2 reaktioner på ”shit pommes frites

  1. Gomorron på er !
    Hoppas ni sov gott inatt och att magarna är återställda! Har hört att de där pyttesmå fröna ( Chia eller nått liknande) ska var dunderkur för magar och energi! Ni får testa!Ha nu en härlig dag och hoppas solen kan komma åter en sväng!Kram på er ! Christina som nu ska bädda 8 sängar för LWM volontärer !!Häpp!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s