En Levande Skärgård

Glad Påsk.
 
Påsken ligger tidigt i år. Vi tycker på flera sätt bättre om påsken än om julen. Även om vi inte firar något av dessa så värst ingående. Men påsken står för våren och ljuset med en stundande sommar i dess kölvatten. Ombord så blir hörnan bakom handfatet intill ventilen en perfekt plats att ställa en vas med blommor i. Denna gång blev det små videkissar.
 
Vi har helgseglat lite i skärgården. Fanstastiska dagar och vilken känsla det är att ta sig fram alldeles ensamma mellan kobbar och skär. Vi såg säl vid tre olika tillfällen på nära håll. Och på året-runt-öarna ligger lugnet och stress känner ingen till vad det är. Så trevliga möten vi haft med flertalet ö-bor. Att vara den enda gästbåten i hamnen betyder inte sällan att man blir bortskämd, alla ställer upp och månar om att man har det bra. Människorna är enormt gästvänliga, alla hälsar och pratar. Tiden finns så här års till skillnad mot sommaren då dessa öar är fyllda av turister och tempot är högt från morgon till kväll. En levande skärgård är fantastisk. Bland det finaste Sverige har.
 
 
Skepp o Hoj!
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s