Det kom en våg!

Det här med att bygga båt är väl en sak. Många och långa dagar. Men man går här själv lite i sitt byggdamm och sliter. Och nu kontra att bedriva verksamhet. Fortfarande många timmar, men på ett helt annat sätt. Nu går man inte instängd i byggdamm längre utan har fått ett stort umgänge i form av många gäster. Socialt och positivt.
 
De två dagarna vi har haft öppet så har vi haft fullt upp, riktigt roligt och vi har inte behövt arbeta med marknadsföring nämvärt. Ryktet sprider sig från mun till mun och dag två upptäckte vi det fantastiska, att kajflanerarna stannar upp och överraskas av att det helt plötsligt dykt upp en trevlig liten restaurang på kajen.
 
Alla kommer inte in men alla stannar till. Tittar på menyn och det trevliga fenomenet att stora flertalet tar upp sin kamera och fotar båten och uteserveringen. Vi tolkar detta som att folk finner vår restaurang pittoresk och trevlig.
 
Invigning av restaurangen, Monica, Helena och Tjoppe. Vår bäste Stellan är fotograf.
 
Roligt vi hört från dessa dagar är bland annat.
 
-Er toalett ett den trevligaste, snyggaste och renaste jag har sett av topp tre i hela mitt liv (gästen avsåg sjöbodens handikapptoalett)
 
En annan gäst sa;
 
-Jag vet hur mycket fisk det var i soppan, jag vägde den.
 
Helena tittar lite förundrad på gästen och tänkte ”hur gick det till”. Gästen fortsatte;
 
-Jo jag vet det för att det kom en våg. Samtidigt blickar gästen menande ut mot Nissans vatten.
 
Helena skrattade gott och gick genast ut och drog den trevliga vitsen för Tjoppe som stod vid disken.
 
Det roliga med dessa två dagar är att alla maträtterna rullar på. Ingen av dessa verkar vara felvald. Men vi kan se att laxen och Västerbottenpaj med räkor är väldigt populära, särskilt som lite lunch.
 
Framåt kvällen är det räkskålen och Handskalade räkor på rågbröd som gäller.
 
S.O.S och Fisksoppa rullar lite lugnare, likaså löjromen. Men OJ så populär vår gubbröra är. Liten lagom förrätt såväl mängdmässigt som plånboksmässigt.
 
Tjoppe fick dag två ledigt från verksamheten större delen av dagen. Och han pysslade faktiskt med lite båtbygge, fixade till lite smått som vi inte hunnit med kring uteserveringen. Och några timmar slog han sig ned med en kopp kaffe i solen bland gästerna och insöp solen och atmosfären. Han såg ut att ha det riktigt gott.
 
Ännu en dag väntar. Ska bli lite sämre väder, men vi kan nog behöva svalkas av lite efter två kanondagar.
 
I övrigt har vi inte hunnit höra av oss personligen till alla som skickat blommor. Men det kommer, har bara inte funnits en lucka annat än kanske fem på morgonen eller elva på kvällen. Det ska nog bli lite humanare tider nu när lite vardag inträffar.
 
Skepp o Hoj
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s