Dans kring stången..

 
 

En vansinnigt rolig midsommar, med internationell touch och ursvensk mat såsom sill och potatis, nubbe och öl. Jordgubbstårta och senare även grillat. Till och  med pole-dance kring de rostfria stängerna bjöds det på inpå småtimmarna. Skrattet stod högt i däckstaket och midsommarafton 2013 kan summeras som en av gästerna från Tyskland sa; -Detta var den häftigaste och roligaste midsommarafton jag varit med om. Det finns någonstans bildbevis på dans kring stången, och då inte midsommarstången. Fullt påklätt bör tilläggas.

 
I väntan på gästerna, björk på båten, svensk sommarmusik från transistorradion och en kall öl på relingen. Denna sommar lovar ”den bleke” få lite färg på benen.
Vår flotta har ju blivit rätt så stor med tiden. Vi äger ju M/S Sunshine och vårt något mindre projekt M/S Moonshine. Vår lilla jolle som vi fått av Helenas pappa går numera under namnet No-shine. För mattare skrov går inte att hitta på kajen.
Lite bilder från eftermiddagen och kvällen..
3 grillmästare i farten, lammkorv, lammfiléer, vårkyckling, entrecote och knapergrillat sidfläsk. Maten gick inte av för hackor.
Några av våra vänner..här sitter en islänning, två tyskar, en finne och en med svensk-rumänska rötter. Gemensamt språk för kvällen var engelska.
Från och med nu så ska vi ombord äta jordgubbstårta på midsommar med punsch till. Det visade sig vara en vansinnigt god kombination och våra internationella gäster blev mycket förtjusta i denna svenska dryck.
Punschen förekommer i stort sätt endast i Sverige. På 1700-talet kom arraken från Ostindien och punschen finns omnämnd i litteraturen från mitten av 1700-talet. På 1800-talet var drycken mycket populär inte minst som avec och det var under denna tid som man byggde så kallade punschverandor. Idag är punschen kanske mest utbredd inom studentkulturen. Och självklart så har vi ju vår ärtsoppa som gärna inmundigas till denna dryck. Gott till jordgubbstårta minst sagt.
Silla-lunchen intogs ute på kajen och resten av kvällen var vi inombords skulle man kunna säga.
I början var vi 13 personer och senare var vi 10 till antalet. Båten blir jättemysig när den fylls på med lite folk. De tre som föll i från föll inte över bord på något sätt, utan arbete och annat firande väntade. En av dessa var en arbetskramrats kamrat till Helena, som lystrar till namnet Emil. Han fick under denna dag mynta ett nytt uttryck ombord; -att göra en Emil. Det är när man går in genom en dörr när man är lång utan att ducka. Det rungade rejält i båtsväggarna när Emil försökte forcera dörrposten till badrummet med full kraft. Men det visade sig att han hade en hård skalle. Om denne trevlige Emil har huvudvärk på midsommardagen så intygas härmed att det inte beror på spriten (han var dessutom med bil och höll sig nykter, kanske därför denna grova miss).
Här skulle det då vara lämpligt att lägga in en bild från pole-dansen. Mor och son visade att det visst går att dansa kring stången, fast dessa är lite korta då möblemanget kommer i vägen. Och visst hör det till att dansa kring stången på självaste midsommarafton. A ha, var det inte den stången som avsågs.. Skrattsalvorna ebbade ut någonstans över Laholmsbukten vill vi lova. Bildbevis kommer.
 
Långt efter midnatt så drog sig våra vänner hemåt. Och kvar i soffan satt de tre musketörerna som vanligt; Helena, Tjoppe och Konstruktören. En midsommarafton vi sent kommer att glömma.
 
Små grodorna, små grodorna!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s