En något större båt kom förbi

Tillbaka på båten så fortsatte vi där vi lagt ifrån oss verktygen senast. Penseln hos Helena och skruvdragaren i högsta hugg hos Tjoppe. Det bästa med båten är kanske inte trots allt det vi skapar, även om det hör till själva syftet och är hårdvaran i projektet. Utan att på båten så får vi tid att vara tillsammans och förenas kring ett gemensamt mål och intresse. När Helena avslutat med tredje lagret vit färg så hoppade hon upp ett par steg för att ge Tjoppe ett handtag.

Medan Tjoppe avslutade med sista biten plywood på däcket så skruvade Helena bort det gamla sprinklersystemet. På gamla träbåtar så ”vattnade” man däcket för att hålla det fuktigt och på så sätt tätt. Det kommer inte vi att behöva.

Därefter gav vi oss på att göra mallar. Här ska vi såga till plywood till insidan av brädgången..

För att kunna spänna upp plywooden efter formen på brädgången så använder vi oss av tunnare plywood, 7 mm och så limmar vi ihop flera till önskad tjocklek. Konstruktionen blir otroligt stark.

Tjoppe limmar och skruvar..

Det tar sin tid att malla, såga och skruva och allt i tre lager. Men sakta och säkert så går arbetet framåt. Och under tiden så pratar vi och busar som två barn i bollhavet på McDonalds.

Rätt som det var när vi höll på så hörde vi en båt komma förbi på utsidan. Vi hoppade ut på kajen för att titta vad det var. En otroligt stor och fin båt med en ägare som är hyggligt stadd i kassan.

När vi tittat klart på detta fina fartyg så hoppade vi in igen på våran helt plötsligt ganska lilla båt. Trots att vi annars har den längsta båten i hamnen. Våran är nog inte riktigt i samma skick heller. Men den kommer bli fin vad det lider.

Mat och sovklockan ringde några timmar senare och vi åkte hem. Tiden går fort när man har roligt.

Alle man på däck!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s