Lille Lurv

Vi tog en promenad ner till båten för vi hade redan bilen på plats. Vi gick vår vackra smala kullerstensgata i riktning mot hamnen. Nästan framme vid slottsbron så hörde vi ett väldans pipande. Ingen siren eller något sådant ljud utan ett litet litet pip som om någon ropade på hjälp. Vi tittade ut bland buskar och träd för att se vad det var. Och där stod han, alldeles ensam och luden och lurvig och ropade på mamma.

Den lille rackaren måste ha trillat ur boet. Han pep och pep och mamman svarade. Vi stannade kvar för att se hur det skulle gå och så diskuterade vi hur det går med fågelungar som trillar ur boet. Kan mamman få upp sin unge igen månne? Medan vi stod där och tittade på detta familjeöde så lyckades de tu få kontakt med varandra och mamman kom ner på gräsmattan och Lille Lurv sprang fram till mamma..

Mamman lyckades därefter få lille Lurv att följa efter henne och de försvann in i ett buskage. Hur det gick sen vet vi inte. Vi fortsatte vår promenad ner mot båten, utan några fler livsöden längs vägen.

Väl nere på båten så började vi med sedvanligt snack kring upplägget av dagen. Tjoppe har för stunden kommit så långt att han klivit upp ur maskinrummet, nu är det Helenas tur att bosätta sig där ett tag.

Helena målar grundfärg för glatta livet. Det är inte på alla ställen man kan sitta ner och samtidigt rolla taket..

Helena målade och sjöng..”ska vi byta, ska vi byta grejjer, ska vi byta grejjer med varann..” Hade vi möjlighet att förmedla ljud på bloggen så skulle det bli en salig kakafoni av sång, radio, maskiner som väsnas, fiskmåsar som skriker, surr från batteriladdaren och en hel del galet snack. Ofta pratar vi om det som sägs på radion, så det kan bli ett fasligt samhällsdebatterande om det mest konstiga sakerna…senast var det nog om paprikor och hur energikrävande de är att framställa och hur många kilo potatis man kunde framställa på ett kilo paprika, det var ofantligt mycket potatis. (Paprikor odlas i växthus och kräver otroligt mycket energi enligt devisen, satsa tio och vinn en..)

Men ibland är vi faktiskt tysta och bara jobbar, det är skön terapi att till exempel stå (eller sitta) och måla. Men inte nu då det skrålades ”cykelpump mot en morakniv, morakniv mot en basfiol..ska vi byta, ska vi byta grejjer..”

Uppe höll Tjoppe på med håligheter.

Tjoppe borrar hål för ventilationsrör. Mellan spanten ska vi ha hål där luft kommer att sugas ner för ventilering nere i båten. Det är viktigt med god miljö, det är fuktigt på en båt då de av någon anledning ligger i vatten, och har man som vi valt att isolera så kan inte båten andas själv. Det skulle bli väldigt instängt och bygget skulle riskera bli mögelangripet om man inte sörjer för god ventilation.

Otroligt att däcket som ser lite skamfilat ut, att träet är så fantastiskt friskt och hårt bara man kommer ner någon millimeter. Det tar sin tid att borra i ek och det luktar lite speciellt. Man kan förstå att man använder ekfat för lagring av vin..

Så är kommer det att bli, ett ventilationsrör kommer upp ur hålet. Men detta kommer vad det lider inte att synnas då vi ska plasta brädgången såväl på utsidan som insidan. Det enda som kommer att avslöja är ventilationsgallrena som kommer att sitta på insidan..

Tjoppe kämpade vidare med sina hål, här har han att göra ett tag..

Tjoppe rätar på ryggen. – Nu har jag gjort fem hål, konstaterar han glatt.

I maskinrummet har vårt lilla patent på hydraulkoppling kommit på plats..

Klockan blev mycket innan vi var hemma, efter tio på kvällen. Tur att det är sommar och ljust nu.

Vi tände ett ljus på terassen hemma och satte oss och drack något kallt och läskande en stund..en bra byggardag, den gick lite fort bara. Och undrar hur det gick för Lille Lurv, men han hittade iallafall sin mamma.

På styva linan!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s