Pandasminkning rekommenderas inte

En knasig solig dag på båten har vi haft. Vi har kämpat på flitigt med panelandet. Vi måste nog medge att vi kan det här med panel nu. Tjoppe måttar och skruvar och Helena sågar. Solen stod högt på himlen och det var lugnt gällande besökare då det visst pågick något VM i ishockey.

Varmt, varmt och skönt är det temperaturmässigt nu.

Grillen fick fixa lunchen. Entrecote i strimlor med stekt potatis, mozzarella, tomater, pinjenötter, basilika och vitlök. Så otroligt gott det kan vara med rester. Efter maten fortsatte vi vårt sågande och skruvande..

Planka upp och planka ner. Hej vad det går..det känns som vi har inlett ett stafettlopp med pärlspont som stafettpinne. Och faktum är att vid ett tillfälle så missade Helena en snygg överlämning, släppte plankan innan Tjoppe tagit vid. Hade detta varit VM så hade vi garanterat förlorat. Men nu slipper vi tävlingsmomentet och kan njuta av vår stund på båten..

Om det inte vore för att radion tjatade samma låtar, Helena försökte ratta in någon intressant men det var en omöjlig sak denna stund. Det fick bli Mix Megapol, bra musik men reklamen kan få lik att dö.

Här händer det lite iallafall, trots radioreklamen. Man skulle tro att detta är en blivande koj. Men här ska vi förvara vår värmepanna och andra tankar. Dock låtsas Tjoppe sova på bilden, en liten tupplur mellan skruv och panel.

Byggarbruden poserar för kameramannen. Summer 2010 i antågande, med en tång i högsta hugg. Kan detta bli en trend tro???

Tjoppe fixade till de sista bitarna utan Helenas hjälp. Under tiden så målade Helena sista lagret färg på maskinrumsnedgången. Och det gick bra ända tills olyckan var framme..När Helena målade ovanför dörröppningen så släppte färg från penseln..

Lackfärg rakt i ögat. Helena liknar en panda. Inte bra, inte bra. Och vad tvättar man detta med, knappast med de kemikalier vi använder för att få bort färgen från händerna etcetera.

Vi ringde sjukvårdsrådgivningen för lite goda råd och vi fick brått hem för att få rent den kladdande färgen som började torka. Byggarbruden i spackel bokstavligen. Men vi fick rent såväl i ögat som runt om med lite av varje som fanns hemma.

Vi gav upp för dagen med denna knasiga avslutning, och gav oss på en drink på terassen och därefter lite god mat.

Mot nya tag i morgon utan missöden, simma lugnt!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s