Peang, syster!!!

Nu har vi börjat regla upp för den sista bit durk i maskinrummet. Den lilla snutt mot akterskottet där båten smalnar av. Men först var vi upp till verkstan och tillverkade en ekplatta för att kunna skruva lejdaren i och så drog vi på ett lager fernissa på sista steget.

Lager ett, nu står den och torkar..

Vi kan som alla säkert förstår inte använda stegen i nuläget. Så för att komma ner till maskinrummet så hoppar vi ner på motorn och därefter ner på durken. Det är vingligt och man får kolla var man sätter fötterna. När Tjoppe hade vinglat två gånger varav en mer betänkligt, så la vi upp taktiken på nytt sätt.

Helena servade med virke och verktyg uppe från däck och Tjoppe kunde stanna kvar i maskinrummet.

-Hammaren tack!
-En regel på 168 cm tack!
-Mer skruv tack!

Ja det blev lite tjatigt, och det kändes som en scen ur en doktorssåpa så Tjoppe drog ena gången till med:

-Peang, syster!

Vi jobbade på och när det var dags för lunch så fixade Helena till grillen och i väntan på glöd så passade hon på att vila sig. Det är körigt på bygget..

Grillad oxfilé blev det till lunch då vi hade en svansbit över hemifrån. Och jäklar så gott det blev. Vi hade ett litet folieknytte till med grönsaker, timjan och vitlök som vi hade lagt på grillen också. Det är nu betalningen från i vintras kommer när det var så kallt och mörkt.

Vi fortsatte ett tag till, och åkte därefter och utförde lite andra göromål.

-Hej då båten för idag, sa vi. Och senare på kvällen så åt vi ugnsbakad lax med vitt vin, citronpeppar och en bädd av purjolök och morötter. Attans gott det med. Tur att vi jobbar och sliter på dagarna för att kompensera vårt kulinariska intag på kvällstid. Men vi lever ju bara här och nu!

Aj Aj, Kapten!

Tjoppe och Helena

2 reaktioner på ”Peang, syster!!!

  1. Hej Helena & Tjoppe, jag följer erna båt renoverering med spänning. Ser verkligen kanon fint ut 🙂
    DE var verkligen längesedan vi sågs nu Helena o ja saknar dig som F*n. Ja o familjen har köpt oss en husvagn, så vi kanske kommer förbi en sväng i sommar o titta på båt renoveringarna o smakar på en av de kulinariska måltiderna eller iaf en kopp kaffe 😉

    kram Frida

    Gilla

  2. Hej, så kul att du följer bloggen. Ja, styr ni kosan mot västkusten så kom gärna förbi. Det känns smickrande att vara saknad, det är ömsesidigt. Har många glada minnen från vår arbetstid tillsammans. Inte minst din första arbetsdag då du fick axla ett stort ansvar, tror även din bror blev impad. Och sen blev du kvar fast det först bara var tänkt att du skulle hoppa in och hjälpa oss för dagen när vi stod kort om folk. Ställde jag inte dig i köket direkt, vill jag minnas. Det var kanske lite småelakt=). Hoppas vi ses i sommar! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s