Vi slet ner skiten och svor högt.

Ja då har vi börjat plasta på riktigt.. Vi har spacklat och slipat och gjort förberedelserna klara framme i fören. Och så blandade vi plast och började rolla. Första glasfibermattan upp och så skulle vi få den på plats,,få den på plats men den lossnade i ena hörnet..så vi rollade mer..men så lossnade den i andra hörnet..och så rollade vi..men vad nu, den lossnar i nederkanten också…VI SLET NER SKITEN och svor högt. Ingen rolig början direkt.

Men vi gjorde ett nytt försök och valde nu en mindre bit glasfiber och då gick det galant. Vi hade hjälp med att blanda plast och det var nog ett gott beslut för man har inte så lång tid på sig innan det börjar att härda och det går åt hantlangare till Tjoppe som var roller-master för dagen.

Och vartefter vi höll så började det likna något. (man får ju inte riktigt tänka på hur stor båten är och att vi ska bygga lager på lager och hålla på i flera veckor).

Vår hantlangare Stefan blandade inte bara plast i hinkar utan festade till med byxorna också..

Vi hade nog en väldans tur med vädret. Regnet hängde i luften och det kom två droppar men annars så höll det i sig. Vi garderade med våra regnkläder, inte på oss alltså, utan herr glasfiber-rulle.

Vi hade bestämt att bryta upp vid halv sju på kvällen, och då kom regnet. Nöjda åkte vi hem efter vår första dag. Nu ska det nog inte hänga så mycket på oss eller tekniken utan snarare vädret. Dock har de lovat regn, och vi hoppas innerligt att Svenska Meterologiska och Hydrologiska Institutet har fel.

Tjoppe och Helena

2 reaktioner på ”Vi slet ner skiten och svor högt.

  1. Det kommer att ta några veckor innan den är färdig. Fyra lager plast ska på, och med extra förstärkningar runt köl, fören och aktern samt i vattenlinjen. Och sen ska den målas. Det blir många sena middagar hemma är jag rädd för. I september får vi ta igen oss men mysiga hemmakvällar=).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s