Fågelbad

En vecka har skutan legat på land nu, men det känns längre. Vi har fort vant oss vid vår nya hemvist för båten. Söndagen började med en lugn morgon hemma med god frukost. Därefter åkte vi och skaffade virke som vi sen hade på släp med upp till Falkenberg.

Helena snickrade stöttor som Tjoppe sen fäst i takstolarna. Snart kommer vi undan nederbörd, även om vi de flesta dagarna har varit regnfria så vet man ju aldrig. Vi bor ju i Sverige..

En fjärdedel med färg återstod..

Tjoppe fyller på med mer blästersand.

Nu återstår bara lite färg i aktern. Tyvärr tog sanden slut (innan färgen var borta). Det har gått åt dryga två ton sand och vi får köpa till oss på några säckar till för att bli klara. Ändå ganska bra uträknad mängd tycker vi (det var Tjoppe som gjorde den matematiken).

Skrovet är skodd med järnlister och dessa ger sig Helena på.

Lätt spretig båt kan tyckas, men nu är båten ren från plåt och färg sånär som på ett par kvadratmeter i aktern. Kvar återstår drevet i fribordet.

Efter lite fika så tog vi en paus (det där lät lustigt men så var det, vi tog vila efter fikat, man kan stilla undra om vi jobbar något eller om vi latar oss mest). Då kom Andy och Andylina för att tvätta sina fjäderskrudar. De höll till i vattenbrynet bara ett par meter från oss. De verkar använda tågrälsen som badbrygga och de bjöd på trevlig underhållning.

Andy putsar skruden..ludd på näbben..

Andylina tvättar sig under vingarna..

Herr och fru Pippi på rälsen..

Skvätt skvätt! Man får nästan ta skydd..

Vi plockade och städade lite efter vår arbetsdag och åkte därefter hem till matbordet. Nöjda och glada var vi efter en trevlig dag tillsammans.

Simma lugnt!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s