Mall i maskinrum

Flitens lampa lyser på vår skuta. Vi tog ännu ett kvällsskift på båten. Det var en varm och rätt så solig kväll även om en del mörka moln hotade den fina kvällen.

Halmstads stolthet Najaden i förgrunden och vår skuta med sitt röda skrov syns längre ner i Nissan.

Rören som går mellan styrhytt och maskinrum har vi tagit ner. Rören rör styrningen och de är till för att transportera hydrauloljan. Vi har en fundering om att välja slangar istället för rören då de dels behövs krökas om för att passa efter renoveringen.

Maskinrumstaket, här går rören upp till styrhytten. Här ska slipas och målas så det blir fint och hållbart.

Helena målade andra strykningen av styrhyttstaket. Det tar en och en halv timme att måla taket har hon konstaterat. Och ibland är det lite trixigt, som när man ska måla över masinrumsnedgången. Här står Tjoppe nere i maskinrummet och fotar Helena som balanserar på kanterna för att nå taket.

Mallen i maskinrummet. Av en bit plywood har Tjoppe kapat till en mall där den brandsäkra skivan senare ska sitta efter att den sågats till efter mallens mått. Då behöver vi vara två som hjälps åt då skivan består av cement och väger ton.

Och nu kommer väl det som skiljer vetet från axen, eller de galna från de vettiga om man så vill. Vi åkte hem när vi var klara och så slängde vi på potatis på kokning för vi hade en mustig gryta med boeuf bourguignon som väntade på oss som Helena lagat till på morgonen innan hon gått till jobbet. Så vi satte oss och åt denna delikata middag och unnade oss ett glas rött till och hade en trevlig stund ihop. Och när vi hade ätit klart så var klockan ELVA på kvällen. Det är du definitivt ingen middagstid om man nu inte tillhör något nattdjurssläkte. Så vi gick från middagsbordet till sängen och somnade bums och sov som två stockar av bättre träslag, ek möjligtvis.

Gira babord!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s